Wplyw Tibi na wasze zycie

Status
Zamknięty.

toudi96

Advanced User
Czerwiec 27, 2009
Liczba reakcji
16
Witam, czy w twoim zyciu Tibia ma duze znaczenie?
Masz przez nia problemy? a moze przez Tibie zyskales kumpli?

Jak macie jakies problemy lub chcielibyscie cos napsiac to zapraszam :)
Chetnie pomoge gdy ktos nie wie jak sobie radzic.

Notka moderatorska:
Z?y dzia?. Przenosz?.

Odp: Wplyw Tibi na wasze zycie

Tibia w ?adnym stopniu nie wp?ywa na moje ?ycie ,jestem normalnym cz?owiekiem. U mnie w szkole mo?e z 5 os?b w szkole gra w t? gr? ,ja si? nie chwal? ,?e gram w Tibi?. Zaznaczy?em 3 opcj?.

Nie gram w tibie dzie? i noc ale na pewno zyska?em wi?cej przyjaci?? , i w wi?kszym stopniu opanowa?em j?zyk angielski ;););)

Nie.nic nie zmieni?a,ale tibia tak?e mo?e pom?c w nauce j?zyka angielskiego,co dziwne... :)..

Rozmawiaj?c z anglikami,uczysz si? s??w i jak pisa? zdania,wi?c jest to nawet przydatne

Ma?o gram w Tibi?, ale za to pozna?em sporo znajomo?ci i troch? angielski poprawi?em.
Pozdrawiam

Chyba dzi?ki tibi mam ocen? 3 z angielskiego ale ta gra w ?adnym stopniu mnie nie uzale?ni?a i mnie nie jara jak go?a doda, nie my?l? w szkol? o tym ?e jak przyjd? wbije 12lvl p?jd? na questy.

Gdyby nie tibia nie siedzia? bym na tym forum i nie pozna? bym tych wszystkich zajebistych ludzi jakich pozna?em w jakim? stopniu prze z tibi?. W szkole nikogo po przez tibi? nie pozna?em ale nie raz jest o czym gada? jak s? kompletne nudy albo po?mia? si? z kogo? kto jest noobkiem. Wi?c og?lnie tibia wprowadzi?a troch? u?miechu i wielu nowych znajomych do mojego ?ycia.

Widze ze Tibia niektorym ludziom dobrze zrobila choc pamietajcie: nie wolno przesadzac, co za duzo to nie zdrowo.

Spojrzalem na wyniki ankiety i 2 osoby zaznaczyly :
nie, nie lubia mnie w szkole i nie mam przyjaciol

coz... jak macie jakis problem to moglibyscie napisac to zawsze jakas pomoc ze strony forum sie wezmie i kamien z serca moze spasc...

@Minister
pytanie w ankiecie mialo dac proste wyniki i ludzie mieli to normalnie zrozumiec
ale tak czytam twoj post i nagle widze ze nie zrozumiales pytania
chodzilo mi o:
Czy dzieki Tibi cos zmienilo sie w twoim zyciu?
chodzi mi o to ze np zyskales kolegow... poznales nowych ludzi... dobrze sie bawisz...
a z tego co napisales rozumiem ze zrozumialem iz chodzi mi o to: czy myslisz o tibi

jesli sie pomylielm to sorry

Ostatnia edycja:

Tibia nic nie zmienia. Nikt mi nic nie robi i jest dobrze.
W tibi?, gram dla przyjemno?ci, nie jest ona mi do niczego innego potrzebna. Nie jestem jakim? mu?em, co gra ci?gle w tibie, ?azi z spuszczon? g?ow? i my?li, jak najszybciej wr?ci? do domu i grac. Mo?e, zmienia jedyn? rzecz, mo?na pozna? niekt?re osoby na forum/tibi, ale to taki szkopu? ;o.
Pozdrawiam.

Mo?e wydawa? si? to dziwne ale dzi?ki Tibii naprawd? w du?ym stopniu poprawi?em m?j angielski.

Tibia nie zmieni(?)a nic w moim ?yciu, pogra?em troche i sko?czy?em z tym, fakt, ?e zaje?o mi dobre 2-3 lata lecz teraz gram tylko sporadycznie.

Ostatnia edycja:

Tak?e wybra?em opcje 3!
Tibia to gra uzale?niaj?ca ,ale tak jak inne gry!
Tylko tibi nie da si? przej?? tak jak gry na komp ,temu si? nudz?!
Tibia na pewno podniesie stopie? nauki angielskiego!
Dla ludzi kt?rzy nie maj? w rl przyjaci?? czuja si? w niej jak w prawdziwym ?yciu! To do?? dziwne ale tak czy siak wyjd? z uzale?nienia!!:D

fakt jest to specyfincza gra bo jak ka?de inne mmorpg wci?ga i to dos? konkretnie...jest ona na poz?r bardzo prosta i banalna, a os?by kt?re j? widz? po raz pierwszy sie ?mieje ?e chodzi klockami lego....inaczej sprawy sie maj? jak ju? zaczn? one grac i zobacz? jak to wci?ga...jesli chodzi o mnie to gra jak kazda inna i mojego zycia ona nie zmienia....lubie czasem sie w niej pobawic ale to nie to samo co kiedys...teraz troche kombinuje od strony bardziej technicznej...jakie? silniki pod ots...itp..

Pozna?em wielu fajnych ludzi z poza Polski i nie wiedzie? czemu podskakiwa?a mi z roku na rok (coraz cz??ciej gra?em) ?rednia w szkole =p

Tibia wp?yn??a na Moje ?ycie , raczej pozytywnie.
Dlaczego ? Ale? bardzo dobrze podwy?szy?em si? z angielskiego , pozna?em wielu z?ych jak i dobrych ludzi , i dzi?ki temu trafi?em na to forum , gdzie pozna?em inteligentnych ludzi a jak wiadomo o takich teraz ci??ko :/
Pozdrawiam Suchar

Lepszy angielski ale gdy sie przesadza z tibia to nie jest za ciekawie:S

Tibia wp?yn??a troszk? na moje ?ycie w m?odszych lata i? sp?dza?em du?o czasu przy komputerze ale na szcz??cie na starsze lata z m?drza?em i teraz zajmuje si? tylko projektami ots pozdrawiam

Ma?o gram w Tibi?, ale za to pozna?em sporo znajomo?ci i troch? angielski poprawi?em.
Pozdrawiam

Ale za ma?o. ;d

Tibia nie wp?ywa na moje ?ycie, chocia? by?y czasy, kiedy nie robi?em nic innego, tylko klika?em w te Demony :D

Tak, znalaz?em wielu koleg?w poprzez Tibi? (dok?adniej na WypasOTS), ale na pewno nie jestem uzale?niony od tej gry. To jest m?j spos?b na nud? (zaraz po kumplach i dziewczynie XD).

Tibia nigdy nie mia?a ?adnego wp?ywu na moje ?ycie. Nie jestem 10 letnim dzieckiem, dla kt?rego ka?da gra jest ca?ym ?wiatem. Mam sw?j rozum i rozr??niam rozrywk? od prawdziwego ?ycia.

Gdybym powiedzia? ,?e nic nie zmieni?a to prawdopodobnie bym sk?ama?. Pozna?em mas? ciekawych ludzi ,z kt?rymi utrzymuj? kontakty do dzi?. Dodam ,?e nie gram ju? ponad rok.

Du?o ludzi m?wi ,?e dzi?ki Tibii poprawili sw?j angielski. Moim zdaniem graj?c mo?na si? nauczy? podstaw podstaw j?zyka. Nikt w grach nie b?dzie pisa? gramatycznie, ca?ymi s?owami itp. U?ywa si? skr?t?w, slangu a s?ownictwo ogranicza si? do minimum (nie m?wi? ju? o wymowie, no chyba ,?e gadamy na vencie/ts'ie). Moim zdaniem nauka angielskiego przez Tibie wystarczy do max podstaw?wki.

Ale to tylko moje zdanie. Ja nie ?a?uje czasu sp?dzonego przed kompem bo by?o to pierwszorz?dna rozrywka.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry