• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

Witam wszystkich

Status
Zamknięty.

pawelr

New User
Luty 17, 2015
Liczba reakcji
0
Cze??,

Jestem nowym graczem w tibi :D m?j sta? to nieca?e 2 dni na serwerze :)..?eby nie robi? tu swojej metryki poprostu powiem, ze imie me to Pawe?

Witam wszystkich :)

Zaczn? od tego, ?e ciesz? si?, poniewa? z tego co widz? to forum jest aktywne. Tak, przejrza?em ju? kilka stron polskich pod wzgl?dem tego tematu i nic :(
Mam do Was kilka pyta?, kt?re mnie nurtuj? a nie mog? znale?? rzetelnej odpowiedzi w necie ;)

About Cipsoft and their game:

- co si? dziej? z sama gr? Tibia i Cipsoftem. Czy gra si? rozwija?
- czy na oficjalnej stronie Cip softu znajduj? si? rzetelne i zaktualizowane informacje o grze? czy istnieje co? takiego jak profesjonalna pomoc techniczna?
- co to jest TibiaME? czy jest to przeniesiona wersja oryginalnej Tibi na smartphona?
- Co to jest Tibia Open?

About play:

- jaki jest najnowszy serwer Tibi w Europie ?
- czy cz?sto s? kicki z serwera (jak dzis mo?na zauwa?y?)?
- gdzie mog? znale?? ludzi do wsp?lnej gry ? czy warto zaufa? takiemu ludkowi ?

My?l?, ?e dzi?ki tym pytaniom nawi??e jak?? dyskusje na forum i sam uzyskam odpowiedzi na te pytania :)

Z powa?aniem,

Pawe?

P.S mi?ego dnia :P

Odp: Witam wszystkich

Cze?? Pawe?, zaczynaj?c od pierwszego postaram si? odpowiedzie? na wszystkie twoje pytania.

Ot?? tak, Tibia ca?y czas si? rozwija, a cipsoft nieustannie wprowadza dodatki do gry ( wszystko po to, aby zachowa? graczy, kt?rych liczba ci?gle spada ).

Na oficjalnej stronie ( tibia.com ) raczej zbyt wielu informacji o grze nie ma, polecam korzysta? z fansite'?w, np. tibia.wikia.com, tibia-wiki.net

TibiaME to nie jest oryginalna tibia, jest to raczej inna gra o podobnej nazwie.

Open Tibia Server (OTS) to prywatne serwery zak?adane przez ludzi ( g??wnie w celach zarobku ), na kt?rych nie rzadko jest o wiele lepiej, ni? na RL.
Ots'?w jest naprawd? multum i ka?dy m?g?by znale?? serwer dla siebie. Na oryginalnej tibii zawsze korzystamy z najnowszego clienta ze wszystkimi dodatkami,
na serwerach prywatnych z kolei to tw?rca wybiera na jakiej wersji tibii b?dzie si? gra? ( a czasami s? i custom clienty z w?asnymi grafikami itd. ).
Dodatkowo wielu ludzi gra na otsach ze wzgl?du znudzenia real map?, niekt?rych nawet nie interesuje exp i graj? tylko dla pvp.

Najnowszy serwer w Europie to o ile si? nie myl? Aurora ( nie bior?c pod uwag? ??czonych serwer?w w 1 nowy ).

Kicki z serwera? Bardzo rzadko ( w?a?ciwie tylko podczas atak?w na serwery ), ale codziennie jest server save i gry nie ma w okolicach do 15min.

Ludzi do wsp?lnej gry mo?esz szuka? po forach, na podw?rku lub nawet w samej grze, a zaufanie to kwestia czasu.
->Link<- do tematu o teamach na naszym forum.

Pozdrawiam, dami1310.

Znalaz?em spis serwer?w na:

tibia.wikia.com/wiki/Game_Worlds

Aurora ju? raczej stara ;) mam nadziej?, ?e spis jest zaktualizowany

Dzi?ki za odpowiedz :) my?l?, ?e jak na razie wiem ju? wszystko

Czyli jednak si? myli?em :P
W?a?ciwie to by?o g?o?no o Quilli, nie wiem jak mog?em zapomnie?.

Najnowszy nie jest :P bo widz? tam octobery.. Wa?ne, ?e zgadza si? pod najwy?szym levelem. Wed?ug guildstats.eu to 319 ;)

Warto gdzie? to rozpromowa? dla nowych graczy :D

Nie zapominaj, ?e wiele ?wiat?w teraz powsta?o ze wzgl?du na ??czenie starych, wi?c s? tylko teoretycznie nowe.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry