• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

Windows 7 a Tibia Co zrobic :)

Status
Zamknięty.

Neaithiriel

User
Maj 23, 2010
Liczba reakcji
0
Witam. Mam problem z Windowsem 7 i tibia ; ), nigdzie na forum go nie znalazlem dlatego pisze ;) A wiec:

Mianowicie, gdy sie poruszam, strzalkami postac idzie stanie na 1 sekunde i idzie dalej, albo:

Biegne w prawo (strzalkami) nadusze w lewo i postac skreci, ale zaraz sie odwroci spowrotem ;)i po sekundzie dopiero biegnie w lewo.. Wiem ze to napisalem tak, a nie inaczej, ale moze ktos zrozumie :) inaczej tego wytlumaczyc nie moge.

Chcialbym zauwazyc ze na Windows XP chodzilo mi wszystko plynnie,
Na komputerze dzialaja mi gry typu Simsy3, wiec tibia powinna dzialac. Nie wiem co zrobic, FPS w grze mam 80-120, wiec to nie wina tego.

Potrzebuje pomocy! Prosze tylko o sensowne odpowiedzi, ktore wniosa cos do tematu, inne beda nagradzane warningiem/banem.

Dziekuje, Pozdrawiam
Your's Lukasz :)

Odp: Windows 7 a Tibia Co zrobic :)

mo?e to lagi bo mi tak robi?o i na windows 7 i na xp jak mia?em lagi

No wlasnie nie, neta mam 6mb, wiec to raczej nie mozliwe, a brata w domu teraz niema , wiec nikt na kompie nie siedzi. : ) Na windows XP dzialalo mi normalnie..

to nie jest wina ?adnego windowsa...
lagi, przy netii to nic nowego. dziekuje, dobranoc

A wiec kolego, czytaj ze zrozumieniem.
1) Podalem czy mam neta z Netii ? , nie niemam, mieszkam w Angli.
2) Mowilem ze nie mialem na Xp ?
Wiec troszku ogarnij sie, i tak jak napisalem nie wniosles nic do tematu jak na moje,

co do ptk. 2- poka? mi gdzie ci napisa?em, ?e nie mia?e? tibii na xp.
po prostu wkurza mnie taki "wielki znawca i krytyk", kt?ry od razu zwala win? na system operacyjny. jest jeszcze 1000000 innych mo?liwo?ci dla czego tibia ci laguje.

Koledzy ja do?anczam sie do kolegi taki sam problemik lagi w tibi mam windowsa 7 m?j komputer to

Procesor Intel Core i7 2600K Sandy Bridge 4 x 3,4GHz,
Karta Graficzna:Radeon HD 5770
Ram:8GB
Szybko?? ??cza: 25mb/s
Oprogramowanie: windows 7

Chcia?em napisa? ze zainstalowa?em windowsa xp i nie ma takich lagow jak na 7 dlatego pytam sie was jak rozwiazac ten g?upi problem bo ju? mnie trafia

Mam to samo przyczyna le?y w tym ?e mam z?e sterowniki do karty graficznej poniewa? posiadam star? kart? graficzn? a windows 7 jest dosy? m?ody dlatego nie ma do niej sterownik?w u?ywam tych pod vist?.

TO NIE WINA WIN7
Ja mam w/w windowsa i wszystko ?miga.
Wejd? (w tibi) w Options -> Graphics -> Advenced -> i zmniejsz framerate limit do polowy. albo mniej. :)

To nie wina tego :P Bo juz to robilem : )
Ale dzieki za podpowiedz ;p

@DZIEKUJE ALL :D Problem naprawiony ;p sciaganlem DRIVERMAX i zakutalizowalem wszystkie sterowniki. Dzieki

Temat do zamkniecia. :)

Status
Zamknięty.
Back
Do góry