-Tibia 8.60 Tixera.pl 8.60

Status
Zamknięty.

bestevo

Senior User
Wrzesień 29, 2010
Liczba reakcji
15
Tixera.pl - 21.02.2014 godz. 18:00

Witam,
Start serwera 21 Lutego o 18:00. Rejestracja aktualnie jest zamkni?ta i zostanie otworzona 7 Lutego czyli tydzie? przed startem.
Poprawili?my ju? sporo b??d?w z ostatniej edycji, poni?ej przedstawi? wam co ju? zrobili?my.

123dld.png

Co zosta?o dodane/zmienione:

*System poleconych - za ka?dego poleconego gracza, kt?ry osi?gnie 150 poziom otrzymasz 25 punkt?w premium!

*Powergamers - dodali?my skrypt na stronie, kt?ry podlicza do?wiadczenie najlepszych grac#006400serwerze.

*Zaawansowany guilds system - nie liczymy ju? tylko zab?jstw gildiom! Od teraz licz? si? r?wnie? zabicia, zgony, osi?gni?cia, zrobione zadania, addony, poziomy oraz ??czna suma cz?onk?wgildii. Nowy wygl?d strony(strona wci?? b?dzie aktualizowana).

*Nowe expowiska oraz questy - zosta?o ju? dodanych ponad 8 expowisk. Ka?de z nich jest starannie wykonane i nie jest robione na szybko - na tym nie koniec!

*Nowy task system - zmieniono stary system zada? na nowy. Od teraz r?wnie? taski b?dzie mo?na bra? u NPC, a nie przez komendy.

*Balans postaci - du?o graczy skar?y?o si? na balans, poprawili?my go co nie co, ale niestety nie potrafimy zrobi? aby ka?demu odpowiada?, gdy? jest to niewykonalne.

*Poprawiono wszystkie loot'y potwor?w kt?re powodowa?y debugi.

*Poprawiono komend? !fire

*Rozbudowywane jest g??wne miasto serwera, b?dzie w nim wi?cej domk?w oraz przestrzeni.

Zmiany od strony technicznej:

*Zmieniono serwer WWW z Apache/2 na szybkiego i niezawodnego Nginxa. Od teraz strona dzia?a ju? bardzo szybko i zu?ywa mnie RAM'u.

*Poprawiono w du?ym stopniu save. Na ostatniej edycji trwa? on ponad 7sec co by?o niezadowalaj?cym wynikiem. Poprawili?my go, i skr?cili?my o 50%. W *planach mamy jeszcze zmian? dysku z HDD na SSD co go zmniejszy do 1-1.5 sec

*Dodano automatyczne wyrabianie numeru przy tworzeniu konta - mamy nadziej?, ?e unikniemy hack?w ze strony konkurencji!

tixera1.png

tixera2.png

tixera3.png

Odp: [Zapowied?] Tixera.pl - Przybli?ona data startu - 14 Luty.

Znowu?
Nie polecam, ots aby dla kasy.

@UP

Dla kasy? Po czym to wnioskujesz, bo chyba ma?o si? orientujesz w takim razie.

Znowu?
Nie polecam, ots aby dla kasy.

Chocia? rozwin??by? troch? swoj? wypowied? ale nie ... Po co? Lepiej napisa? co? bez uzasadnienia i nastawia? juz reszt? ludzi negatywnie. Gratuluje...
Przegl?daj?c tw?j profil to widz? ?e ka?dy serwer komentujesz negatywnie. Od dziecka tak jeste? nastawiony? Krytykowa? czyj?? prac?? Czy?by n?dzna konkurencja chcia?a zab?ysn???

Nie polecam. Postoi troszk?, a p??niej znowu res.
#HAJS #HAJS #HAJS
Ale sta?a tamta edycja? Dwa tygodnie?

Nast?pny zazdro?nik z g?ry! :) No twojemu serwerowi to napewno dobrze idzie.... (3 players online).
Najlepiej to by?cie mnie zniszczyli :D

towerquest.png

Ostatnia edycja:

Ale to co tixera na datapacku venerisa ?
Czy osobno startujecie go ?

Ale to co tixera na datapacku venerisa ?
Czy osobno startujecie go ?

Nie ma nic z venerisa, mo?liwe ?e layout ci sie przypomnia? :)
Jest du?o zmian w por?wnaniu do poprzedniej edycji.

Oj? ; ( Nie mam OTS'a i w najbli?szym czasie nie b?d? stawia?.
Nie jestem zazdro?nikiem, po prostu m?wi? jak jest. Ta edycja te? postoi 2-3 tygodnie i za jaki? czas znowu postawicie.
OTS tylko dla hajsu

NIE POLECAM

Nie jestem zazdro?nikiem, po prostu m?wi? jak jest. Ta edycja te? postoi 2-3 tygodnie i za jaki? czas znowu postawicie.
OTS tylko dla hajsu

NIE POLECAM

A jak jest z kazdym Evo? kazde tak stoi ;)

OTS tylko dla hajsu

NIE POLECAM

Gostek, jeste? jakim? petem i zawierasz g?os. To, ?e tyle stoi nie zale?y tylko i wy??cznie od Administratora ale te? od graczy i gildii. Gra d?ugoterminowa? nie te czasy ;) chocia? kto wie

strzala, pjonasie.

Gra d?ugoterminowa? nie te czasy ;)

Ku*wa, stary, zobacz sobie po ile inne serwery stoj? hahaha ' nie te czasy' hahaha rozwali?e? mnie tym. Niekt?re OTS'y stoj? po kilka miesi?cy, albo nawet dwa lata.
Dlaczego wychodz? z serwa? Bo to g?wno. Je?eli to g?wno, to chyba czas co? zmieni?. Po chuj stawiasz to samo? Je?eli stawiasz to samo, to mo?na wywnioskowa?, ?e robisz to dla kasy.

szczala ziomek

Gra d?ugoterminowa? nie te czasy ;)
Oj pierdolenie takie. Nie te czasy? Wystarczy reklamowac serwer i miec go ogarnietego. Dodawac rozne rzeczy na niego. I najwazniejsze nie opierac calego startu na jebanych gildiach. Jak odpalasz serwer i piszezs do teamow "wbijajcie i rozreklamujcie" to wbija ci te 800 osob z czego 500 to gildie i oni wyjda po tygodniu czy cos. Jak z 800 spada liczba do 300 to z tych 300 tez 2/3 wyjda i co, zostaje 100 osob ktore przez tydzien pociagna a potem nie gra nikt bo nuda na tak malym serwerze.
Rozreklamowac do graczy a nie do gildii. Reklamowac caly czas. Robic cos na serwerze, a nie "odpalam jutro jak bedzie 500 kont, wbijajcie teamy bedzie napierdalanie" no to mozna miec serwer dluzej niz miesiac...
A tixera niestety zawsze sie opierala na teamach i teraz pewnie bedzie to samo... Chcoiaz w sumie widze wczesniejsza reklama bo 11 dni do startu, a nie to co pamietam z niektorych edycji "start z 12h jesli zrobicie 400 kont"...

Oj pierdolenie takie. Nie te czasy? Wystarczy reklamowac serwer i miec go ogarnietego. Dodawac rozne rzeczy na niego. I najwazniejsze nie opierac calego startu na jebanych gildiach. Jak odpalasz serwer i piszezs do teamow "wbijajcie i rozreklamujcie" to wbija ci te 800 osob z czego 500 to gildie i oni wyjda po tygodniu czy cos. Jak z 800 spada liczba do 300 to z tych 300 tez 2/3 wyjda i co, zostaje 100 osob ktore przez tydzien pociagna a potem nie gra nikt bo nuda na tak malym serwerze.
Rozreklamowac do graczy a nie do gildii. Reklamowac caly czas. Robic cos na serwerze, a nie "odpalam jutro jak bedzie 500 kont, wbijajcie teamy bedzie napierdalanie" no to mozna miec serwer dluzej niz miesiac...
A tixera niestety zawsze sie opierala na teamach i teraz pewnie bedzie to samo... Chcoiaz w sumie widze wczesniejsza reklama bo 11 dni do startu, a nie to co pamietam z niektorych edycji "start z 12h jesli zrobicie 400 kont"...

Owszem tak by?o przez pewien czas lecz to si? zmienia, zmienia si? na lepsze. Mo?e i kiedy? bardziej stawiali?my ten serwer dla team?w ?eby mieli gdzie si? pobi?, a teraz pracujemy nad serwerem jak najbardziej mo?emy. Na stronie g??wnej zamieszczamy ca?y czas co dodali?my, zmienili?my wi?c to chyba o czym? ?wiadczy, bo "co?" jak by to nazwa? Pan wy?ej robimy. Serwer b?dzie si? opiera? na tym, ?e b?dzie na nim co robi?. Ca?y czas co? dodajemy, staramy si? poprawia? b??dy na bie??co lecz tych b??d?w jest ju? naprawd? garstka. Propo serwer?w, kt?re stoj? d?u?ej? Fakt mo?e i stoj? ale to s? zazwyczaj Real Mapy dopracowane max. Evo, teleporty na expowiska - zawsze b?dzie kr?tsze.

Nie ma nic z venerisa, mo?liwe ?e layout ci sie przypomnia? :)
Jest du?o zmian w por?wnaniu do poprzedniej edycji.

Scooty wystawi? serwery, to odziwo u Ciebie pojawi?o si? latestnews.php takie jak u niego.
To enemia czy veneris ? ;pp

Chocia? rozwin??by? troch? swoj? wypowied? ale nie ... Po co? Lepiej napisa? co? bez uzasadnienia i nastawia? juz reszt? ludzi negatywnie. Gratuluje...
Przegl?daj?c tw?j profil to widz? ?e ka?dy serwer komentujesz negatywnie. Od dziecka tak jeste? nastawiony? Krytykowa? czyj?? prac?? Czy?by n?dzna konkurencja chcia?a zab?ysn???

Przegl?da?e? wgl m?j profil? bo jako? patrz?c na moje posty nie wida? ?ebym krytykowa? jakie? OTS-y i nie wypowiadaj si? na kogo? temat jak go nie znasz.
Poprzednie edycja sta?y do?? kr?tko.. po czym za jaki? czas znowu startujesz ?eby zarobi?.

Przegl?da?e? wgl m?j profil? bo jako? patrz?c na moje posty nie wida? ?ebym krytykowa? jakie? OTS-y i nie wypowiadaj si? na kogo? temat jak go nie znasz.
Poprzednie edycja sta?y do?? kr?tko.. po czym za jaki? czas znowu startujesz ?eby zarobi?.

Mam prawo do wypowiadania si? tak jak ja chc?. To jest forum, je?li ci si? nie podoba to wyjd?.

Scooty wystawi? serwery, to odziwo u Ciebie pojawi?o si? latestnews.php takie jak u niego.
To enemia czy veneris ? ;pp

Enemia zosta?a sprzedana ;) wi?c kto mi zabroni?

Widz?, ?e chocia? kto? zauwa?y? przedwczesn? reklam?... Ciesz? si?.
Robimy reklam? z wyprzedzeniem poniewa? chcemy jak najwi?cej zwyk?ych graczy.

Ku*wa, stary, zobacz sobie po ile inne serwery stoj? hahaha ' nie te czasy' hahaha rozwali?e? mnie tym. Niekt?re OTS'y stoj? po kilka miesi?cy, albo nawet dwa lata.
Dlaczego wychodz? z serwa? Bo to g?wno. Je?eli to g?wno, to chyba czas co? zmieni?. Po chuj stawiasz to samo? Je?eli stawiasz to samo, to mo?na wywnioskowa?, ?e robisz to dla kasy.

szczala ziomek

Wi?c twoje serwery to te? pewnie g?wno skoro pad?y.
Niekt?re serwery po tyle stoj?, tzn kt?re ? Prosz? wymie? mi je. Chyba masz na my?li tutaj o Hexanie ( kt?ra ma jak najlepsz? reklam? through otservliste kt?ra nale?y do tego samego w?a?ciciela ), i ShadowCores kt?re te? ma reklam? poprzez OTLanda.
Wi?c troszk? ogaru zanim co? napiszesz.

Ostatnia edycja:

Dok?adnie.. Ja si? wypowiedzia?em w pierwszym po?cie wi?c nie oceniaj mnie po tym jak oceni?em tw?j OTS.

Dok?adnie.. Ja si? wypowiedzia?em w pierwszym po?cie wi?c nie oceniaj mnie po tym jak oceni?em tw?j OTS.

Czytaj ze zrozumieniem.

Niekt?re serwery po tyle stoj?, tzn kt?re ?
Vestia. Chociaz ostatnia edycja i ta terazniejsza jednak sie nie zalicza do niczego zbytnio. Ale poprzednie edycje dosc ladnie, pol roku, 1,5 roku. Takze?
Cantebia, eloni Jeszcze pamietam za czasu jak ja ruszalem caly czas sprawdzalem konkurencje. Sam ruszalem wiekszosc edycji wlasnie pod gildie, chociaz czesciowo pod graczy tez, wiec nawet jak gildie nie weszly to sie jakos krecilo. No ale wracajac do tematu. Cantebia stala chyba 4 czy 5 miesiecy wtedy. Potem przestalem sprawdzac. Potem widac byl restart i teraz znow stoi serwer 5 miesiecy. Z eloni bylo podobnie, tez sprawdzalem i tez stal kilka ladnych miesiecy, chyba cos kolo 8-9. Nie pamietam juz teraz.
Xavato sprawdzalem ale stal krocej. Tak samo jak moj zreszta ;P

[filozofowanie]
Postawienie serwera dla graczy a nie dla gildii stwarza kilka problemow.
Raz: Trudniej sie rozreklamowac i zdobyc taka sama ilosc graczy jak z gildiami.
Dwa: Skoro jest mniejsza ilosc graczy to i mniejszy zarobek. Chociaz tutaj nie koniecznie, jesli sie daje punkty na gildie i gildie nic nie kupuja. Pamietam swoja edycje gdzie mi weszlo ledwo 220 osob bo gildie poszly na jakas rl mape akurat. Zarobilem w pierwszym tygodniu porownywalna kwote do tego co bylo edycje czy tam dwie wczesniej, kiedy wbilo prawie 500 osob, z czego polowa to byl gildie z ktorych 1 na 20 czy 30 osob wysyla smsa...
Trzy: Graczami sie trzeba bardziej zajmowac. Gildie wchodza, graja i maja gdies wszystko, byle sie napierdalac. Jak cos sie dzieje, to ewentualnie z liderami 5 cyz 10 czy 15 sie ustali wszystko raz na vt i polowa serwera wie o co chodzi. A jak masz osobnych graczy, to nawet jak tworza jakies ekipy do wspolnej gry, to nie maja takiej organizacji jak staly team. Wiec zawsze o wszystko pytania 100 razy na helpach i raportach. Co jest w sumie czasem irytujace.
Takze wszystko mozna zrozumiec. Mi nie spasowalo ani jedno ani drugie. Odpalanie 2 edycji w miesiacu czasem? Jak dla mnie chujowo. Odpalanie jednej edycji dluzszej i uzeranie sie z graczami ktorzy czasem sa debilami i potrafia wkurzyc? Tez chujowo. Jednym slowem najlepiej to mi idzie teraz jak nie robie serwera a czasem supportuje jakis swoimi skryptami czy hostingiem.
[/filozofowanie]

Wracajac do tematu. Jako, ze troche na roznych serwerach robie to tez czasem przegladam pare serwerow z topki. Wiec mozliwe i ze tixere po starcie zachacze zeby zobaczyc czy sie trzyma po tygodniu, trzech czy pieciu... W kazdym razie jesli serio cos probojecie ogarnac to powodzenia ;) Konkurencji duzej nie ma bo vestia dead ;P

Status
Zamknięty.
Back
Do góry