• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

Tibia obchodzi 15 urodziny !

Status
Zamknięty.
Odp: Tibia obchodzi 15 urodziny !

Szybko To zlecia?o 15 lat. Gra?em 5 lat, I na pewno bym wr?ci?. Pod warunkiem ze zrobi? serwer 7.4-7.6. Pozdrawiam V

Pami?tacie stare czasy ? :)

Aureus28.gif

Ferumbras1.jpg

Ferumbras2.jpg

Lighthouse.gif

a teraz ! bardzo wiele sie zmieni?o ! :)

tibia-4.jpg

nie ?le, tibi? zajmuj? si? od 4-5 lat, a tu si? okazuje ?e ona ma ju? 15 lat? o.0 szok ; D

John, aktywno?? graczy w Tibii i tak ju? spad?a. Z ponad stu tysi?cy do zaledwie 50 codziennie. Jest to ogromny spadek i pewnie du?a strata dla Cipsoftu, a to wszystko dlatego, ?e masowo kasuj? bot?w i usprawniaj? zabezpieczenia jak i dodaj? nowo?ci do gry.

Moim zdaniem jest inny pow?d, to chodzi o czar Tibii, bynajmniej takie jest moje zdanie zacz??em gra? w Tibie w 5 klasie podstaw?wki teraz jestem na pierwszym roku studi?w policzcie sobie, jak zaczyna?em to by?o co? grali wszyscy moi znajomi etc. Nie oszukujmy si? Tibia nie ma wspania?ej grafiki ani niczego czym by mia?a przyci?gn?? w tych czasach nowych graczy. Wi?c s? praktycznie tylko starzy wyjadacze z kt?rych cz??? wyros?a ju? z gry w Tibi? b?d? si? znudzi?a, albo jakie? dzieci neo kt?re te? szybko znikaj?.

Napisa? ChmieluAG
Moim zdaniem jest inny pow?d, to chodzi o czar Tibii, bynajmniej takie jest moje zdanie zacz??em gra? w Tibie w 5 klasie podstaw?wki teraz jestem na pierwszym roku studi?w policzcie sobie, jak zaczyna?em to by?o co? grali wszyscy moi znajomi etc. Nie oszukujmy si? Tibia nie ma wspania?ej grafiki ani niczego czym by mia?a przyci?gn?? w tych czasach nowych graczy. Wi?c s? praktycznie tylko starzy wyjadacze z kt?rych cz??? wyros?a ju? z gry w Tibi? b?d? si? znudzi?a, albo jakie? dzieci neo kt?re te? szybko znikaj?.

Tibia , mo?e nie zadawala grafik? ale nie oszukujmy si? Tibia ma 15 lat , je?eli by zmieni?a si? grafika tej legendy , to by? by juz naprawde bardzo duzy upadek. Tibia musi zosta? tak? jaka jest bo inaczej "padnie". Spadek graczy Online spada z wielu powod?w , inni przestali grac z powodu obowi?zk?w , brak ch?ci lub poprostu zostali oszukani lub zbanowani i przestali gra?. Dla mnie Tibia jest i b?dzie legend? a Ci co pisz? i m?wi? ze Tobia to g?wno i jej grafika roz?miesza , myl? si? grubo , dla mnie to CZYSTA LEGENDA !

Ostatnia edycja:

Ja gram w tibie 7 lat prawie i pami?tam te pocz?tki ale tibia 7.6 by?a best gdyby mozna bylo cofn?c sie do tej tibi by?oby super:))

Tibia , mo?e nie zadawala grafik? ale nie oszukujmy si? Tibia ma 15 lat , je?eli by zmieni?a si? grafika tej legendy , to by? by juz naprawde bardzo duzy upadek. Tibia musi zosta? tak? jaka jest bo inaczej "padnie". Spadek graczy Online spada z wielu powod?w , inni przestali grac z powodu obowi?zk?w , brak ch?ci lub poprostu zostali oszukani lub zbanowani i przestali gra?. Dla mnie Tibia jest i b?dzie legend? a Ci co pisz? i m?wi? ze Tobia to g?wno i jej grafika roz?miesza , myl? si? grubo , dla mnie to CZYSTA LEGENDA !

dok?adnie to chcia?em przekaza?, wspomnia?em o tym "czarze" w?a?nie o to mi chodzi?o o t? grafik? kt?ra nie powala ale w tamtych czasach to by?o co? my to rozumiemy inni nie gdyby to si? zmieni?o to wgl by si? rozpad?o ...

John, aktywno?? graczy w Tibii i tak ju? spad?a. Z ponad stu tysi?cy do zaledwie 50 codziennie. Jest to ogromny spadek i pewnie du?a strata dla Cipsoftu, a to wszystko dlatego, ?e masowo kasuj? bot?w i usprawniaj? zabezpieczenia jak i dodaj? nowo?ci do gry.

Haha ze stu tysi?cy ? ch?opie nigdy w ?yciu nie by?o tyle osob online w tibii :D.
To jest rekord tibii :)
Overall Maximum: 64028 players (on Nov 28 2007, 19:26:00 CET)

Yhhhh zaczyna?em na Tibi 7.4 Wtedy to by?o co?, expienie druidem bez ro?d?ki i ustawianie si? na wprost dragona ?eby waln?c mu visa. Summony na respach, u?ywanie hmm, lmm, explo, teraz ma?o kto to u?ywa.

A przesta?em gra? przez haki ;/

15 juz... Nie wiem kiedy zlecialo. Pamietam 10. Potem jakos tak ciagle mi sie wydawalo, ze jest cos miedzy 12 a 14. I w sumie nie liczylem. I przyszlo 15.
Hmm nie ma co sie klucic jaka tibia jest dobra.
Stara byla super, uczylem sie grac, poznawalem swiat i wszystko. Gra dopiero sie rozwijala z poczatku do czegos wiekszego.
Byl klimat gry i nie gralo jeszcze na poczatku tak duzo graczy jak pozniej.
Ale na nowszej tibii tez bylo fajnie. Moze nie to samo z poznawaniem, bo juz mnie to tak nie krecilo. Ale i tak byly dobre momenty. Nawet ostatni screen w tym temacie ukazuje cos fajnego. Bo pamietam kilka dobrych wiekszych akcji ktore byly dobra zabawa. Bo powiedzcie mi, gdzie indziej masz okazje, grac w 200 osobami na 1 pustni albo na 1 drodze z carlin do ab? Z czego tylko 50 osob jest z toba a reszta cie bije? Byly swietne wojny, juz nawet system tibii tego nie mogl popsuc, bo chodzilo o gre druzynowa. Pokazcie mi ekipy ponad 50 osob na tibii ponizej 8.0.
Sa plusy starych wersji, poprostu byla to dobra gra. Teraz moze jest troche gorzej dla niektorych, a moze dla innych lepiej? Rozni sa ludzie. Za 5 lat, nastepne osoby beda mowic, ze 9.2 bylo fajne a 11.7 to smiec...
Gdyby nie to, ze cala ta gra, i stara wersja i nowa to male nic w porownaniu z innymi grami, o czym sie przekonalem w momencie kiedy od tibii odszedlem to i tak mozna powiedziec, ze jedna i druga wersja sa dobre.
A co do liczby graczy. To spada nie dlatego, ze tibia jest coraz gorsza. Choc moze to i tez powod to na pewno nie glowny...
Kiedys, te 8 czy 12 lat temu, tibia byla prosta gra na kazdy komputer. Komputerey nie byly tak rozpowszechnione, i nie kazdy mogl sobie pozwolic zeby zagrac w najnowsze gry ktore potrzebowaly ogromnej jak na tamte czasy przykladowej 64 czy 128mb ram. Dlatego ludzie grali w tibie, bo mogli sobie pozwolic na to. Teraz kazdy ma mozliwosc grac nawet w slabsze gry od najnowszych i najlepsych a ktore sa juz bardziej rozwiniete niz tibia. Dlatego duzo ludzi znalazlo inna alternatywe.
Nie wiem czy do konca przekazalem to co chcialem ale przynajmniej taka nadzieje mam.

Dzisiaj w Thais mo?na dosta? prezent od Knightmare, jest on w wi?zieniu.

You see an anniversary backpack (Vol:15).
It weighs 15.00 oz.
It was awarded during the festivities of Tibia's 15th anniversary.

Te? mam :D jednak liczy?em ,?e dadz? jeszcze co? do ?rodka :<
Np. w co 20 bp bohy, cc czy co? xD

btw. by nei by?o pyta? jak zdoby? nagrod?:
Musicie i?? od depo z Thais w d?? do po?udniowej bramy i w lewo. Jak spotkacie npc Wyat to po lewej od niego jest zej?cie na d?? i tam b?dzie w wi?zieniu Knightmare i trzeba napisa? present i da nam lipny backpack z 15 na ?rodku ^^

@up
Wiedzia?em, ?e kto? w ko?cu o to zapyta -.- , niestety nei zd??y?em przed Tob? ;

@edit
Hej te? napisa?em jak dosta? si? do tego npc :d i prawie nikt nie zwr?ci? na to uwagi
Pff!

Ostatnia edycja:

Tak !
Harmonia ?wi?tuje 15'lecie Tibii !
Prezenty przez ca?y miesi?c !
Specjalnie dla was zobi?em kilka screen?w ;)!

>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<
ssssssssssh.jpg

>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<

Thais: Ko?o Bramy (liscie)
70043868.jpg

Thais: Ko?o NPC: Oswald ,Quero (lamiony,ozdoby na linach)
16721008.jpg

Thais: wejscie do Depo ( kawiaty )
40926647.jpg

Thais: Depo (?adnie wygl?daj?ce depo w nastroju urodzinowym)
20458092.jpg

Thais: w drodze po prezet od Knightmore (+ kumpel)
89317592.jpg

Thais: Po prezent (wi?zienie,Kinghtmore)
17266802.jpg

Thais: Otrzymanie prezentu: Backpack na 15'lecie Tibii
23837746.jpg

Thais: Info co do Prezentu (BackPack)
14319505.jpg

Thais: Ma?e pami?tkowe zdj.
15642615.jpg

Chcesz prezent ?
rozmowa z NPC:
-Hi
-Present
-Yes

:) Pozdrawiam !

Ostatnia edycja:

Nie tak ?le aczkolwiek my?la?em, ?e si? bardziej wysil?. Gdy? 15 lat to szmal czasu.
Powinni chocia? rozda? jakie? pacce najbardziej aktywnym graczom.
I takimi "prezentami" oni chc? ?eby tibia przetrwa?a..
?a?osne..
Fajnie, ?e ?wiaty ?wi?tuj?; p

@up

prezenty b?d? przez ca?y miech ;D wiec , kto wie ? jakie prezenty dadz? ;D

A tu Info od CipSoft.
.......................................................

Tibians, are you ready to paaaaarty???

This month, we want to celebrate Tibia's 15th anniversary with you. Therefore, we will update this article 15 times during the next weeks. Each time we will present you a new anniversary event that is waiting for you ingame and which will be available from the day it gets featured here until February 15. Are you curious what we have in store for you? Come a bit closer... rumour has it that some Cipsoft members have been dragged into the game, but shhhh...

Let us start with the well-known and all time famous Knightmare. Head on over to Thais and visit him in his prison cell...

screenshot_knightmare.jpg

Find Knightmare and talk to him, he might give you something nice...

Want to know why Knightmare chose this location in Tibia? Read his explanation:

In the old days, before gamemaster characters, before tutors and before the fabled GM-island, there was hardly any space where a gamemaster could answer all the questions and requests in peace. So I retreated to one of the prison cells in Thais. The prison was first located under the castle, later under the sheriff's office. The key for that cell was a 'rare spawn', meaning that it only appeared when the map was completely reset, which happened only now and then.
There, I found the peace to talk to various players without drawing too much attention and without being too far away from Thais centre, where the heart of Tibia of those times was beating. Aside from the occasional visitor it was quite peacefully there. I often had a summoned dog with me as company and I used to create arrows while following the chat or answering questions. With the security of the prison walls I was even able to read the boards now and then. Although the cell became somewhat known as my office I rarely had visitors there. Occasionally, I was found by some clueless player who asked me why I was locked up there. I used to tell them that Cipsoft locked me up for whatever reason - some of them actually believed me.
With the creation of GM characters it became less and less important to have such a secure room and it fell into disuse. The lock of my cell door did not survive all the relocations and redecorations of the prison, so that the key today has only sentimental value. I still have one or two of them in one of my depots...

Curious? Stay tuned!
Your Community Managers

Tibijczyku , jeste? gotowy do paaaaarty??

W tym miesi?cu chcemy ?wi?towa? 15-lecie Tibii z Tob?. Dlatego b?dziemy aktualizowa? ten artyku? 15 razy w ci?gu najbli?szych tygodni. Za ka?dym razem zaprezentujemy Pa?stwu nowe wydarzenie rocznicy ?e czeka na Ciebie w grze i kt?re b?d? dost?pne od dnia dostaje ciekawe tutaj do 15 lutego. Czy jeste? ciekaw, co mamy dla Ciebie w sklepie? Chod? troch? bli?ej ... Plotka g?osz?, ?e niekt?rzy cz?onkowie Cipsoft zostali przyci?gni?ci do gry, ale ????.... ...

Zacznijmy od znanego i ca?y czas Knightmare s?awnego. Nad g?ow? drog? do Thais i odwied? go w celi ...

Znajd? Knightmare i porozmawiaj z nim, mo?e on da ci co? mi?ego ...

Chcesz wiedzie? dlaczego Knightmare wybra? t? lokalizacj? w Tibii? Przeczytaj jego wyja?nienie:

W dawnych czasach, przed GM, przed nauczycieli i przed legendarnym GM-wyspie, nie by?o ?adnego miejsca, gdzie GM mo?e odpowiedzie? na wszystkie pytania i wnioski w pokoju. Tak wi?c wycofa? si? do jednej z cel wi?ziennych w Thais. Wi?zienie pierwsze znajduje si? pod zamkiem, p??niej pod biuro szeryfa. Kluczem do tej kom?rki jest "rzadkie tar?o", co oznacza, ?e ​​pojawi?y si? dopiero, kiedy mapa by?a ca?kowicie zresetowana.
Nie znalaz?e? pokoju by rozmawia? z r??nymi podmiotami bez wyci?gania zbyt wiele uwag i nie zbyt daleko od centrum Thais , gdzie serce Tibii tamtych czas?w bi?o najmocniej. Poza okazjonalnymi obywatelami Thais , by?o tam bardzo spokojnie i cz?sto wezwany mia? ze sob? psa, jak firma i obywatele czekaj?cy na zadanie pytania, mimo, ?e kom?rki sta?y si? nieco znanym atrybutem mojego biura i cho? rzadko tam go?ci?em ludzi. Czasami i zosta? uznany przez niekt?rych graczy Clueless , kt?rzy zapytali mnie, dlaczego zamkni?to mnie tam, m?wi?em im, ?e Cipsoft zablokowa?o mnie z oboj?tnych powod?w - niekt?rzy z nich faktycznie uwierzyli oskar?ycielom.
Wraz z utworzeniem postaci GM sta?o si? dla mniej wa?ne, aby mie? takie zabezpieczenia w pokoju. Blokady drzwi celi nie przetrwa?y wszystkich remont?w z wi?zienia, wi?c tak, ?e klucz ma dzi? tylko warto?? sentymentaln?...
Ciekawy? Stay tuned!
Tw?j Community Managers

(?r?d?o:http://www.tibia.com/news/?subtopic=latestnews&id=1951)

Ostatnia edycja:

John Tyron, co ty u?ywa?e? do t?umaczenia? Google?

kiedy mapa by?a ca?kowicie zresetowa?, co sta?o si? dopiero teraz i potem.

GZ :) Je?li mo?esz, popraw, bo nie wszyscy umiej? przeczyta? w oryginale.
?adne zdj?cia.

Fajne te ?wi?towanie 15-lecia :)
A wie kto? mo?e czy to codziennie b?d? inne prezenty..czy jak ? ;)

@Oktobrasor

Post poprawiony , sorki za to brak czasu na prawid?ow? forme j?zyka ;)

Jedyne co mo?na zrobi? to za?piewa? zamiast ''100lat!!'' to ''niesko?czono?? lat!!''

Nie wiem jak wy ale opyli?em ten plecak za 3k ;d Co dziennie b?dzie jaki? inny prezent czy przez miesi?c ten sam? Btw. kto? zrobi? misj? u tego typka?

Status
Zamknięty.
Back
Do góry