• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

Thorge Thread

Status
Zamknięty.

thorge

Active User
Sierpień 17, 2008
Liczba reakcji
13
Hej!
Nadesz?a pora by za?o?y? temat gdzie b?d? zamieszcza? zdj?cia swoich prac.
Niekt?re b?d? udane, inne troch? mniej. Mam jednak nadziej?, ?e Wam si? spodoba.

----------

Ostatnio podj??em si? przerobieniu Rookgaardu. Gdy si? z tym uporam wystawi? ca?? prac? do ?ci?gni?cia. Kiedy to b?dzie? Nie mam poj?cia, na pewno nie w najbli?szej przysz?o?ci ; )

Nadal pracuj? nad miastem, wi?c mog? by? jakie? niedoci?gni?cia.

28814898.png

Sklep Al Dee

49712836.png

Szczury pod miastem

39797599.png

G??wny plac

Odp: Thorge Thread

Napisz? Ci tak.
Po 1 nie nadajesz si? na zaawansowanego.
Zobacz galeri? Fluosa b?dz innych zaawansowanych i porownaj ze swoimi wypocinami.
Masz nie doci?gniecia z detalami, powinienes uzywac wiecej urozmaice? ;\
Trzecie zdjecie wyglada jak edytowany rook. - Wi?ze sie to z tym ze nie masz pomyslu!

Ocenie Cie jako amatora ;)
5/10

Pozdrawiam

Ty zaawansowany? Buahahah!
Prace s? ?adne estetyczne, lecz widac, ?e masz problemy z architektur?.
W niekt?rych miejscach brakuje szczeg???w, og?lnie wykonanie te? nie za dobre.
Beznadziejnie robisz dachy.
Og?lnie oceniam na 5/10.

Napisz? Ci tak.
Trzecie zdjecie wyglada jak edytowany rook. - Wi?ze sie to z tym ze nie masz pomyslu!
Jakby? chocia? przeczyta? co tam napisa?em, to by? si? doczyta?, ?e to jest przerabiany Rookgaard... W sumie, pisa?em tak?e, i? mog? by? niedoci?gni?cia, albowiem nadal pracuj? nad map?.

Jestem nonkonformist?, wi?c nie ulegam aktualnym mapperskim trendom. Nie lubi? pstrokacizny, kt?ra kojarzy mi si? z kiczem. Przez lata wykszta?ci?em sw?j specyficzny, lekko sterylny styl...

Co niestety nie zmienia faktu, ?e prace s? ma?o atrakcyjne dla oka. Co do wspomnianych trend?w, nie s?dz?, ?eby nimi by?y. Wi?kszo?? graczy lubi kiedy daje im si? mo?liwo?? zawieszenia na czym? oka podczas gry, u Ciebie tej mo?liwo?ci im niestety zabraknie, cho? mapy 100% playable.

Nie wiem dlaczego, najbardziej podoba mi si? screen numer dwa ale i tak nie zas?ugujesz na zaawansowanego. Na trzecim screenie widz? ?le rozrzucony gruz, spr?buj da? go wi?cej, tylko ?e w mniejszych ilo?ciach. Og?lnie to ocenie to na jakie?, pomy?lmy - 6/10.​

Ahh... ludzie potrafi? tylko narzeka?. Cz?owiek robi map?, chce potem j? da? za darmo...

By? mo?e za jaki? czas zrobi? co? w "poprawnym" z waszego punktu widzenia stylu. Najpierw jednak dajcie mi doko?czy? to co zacz??em ; )

Przy okazji ?apcie zdj?cie starszej pracy, dost?pnej do ?ci?gni?cia w tym temacie.

hm1b.jpg

Ty zaawansowany? Buahahah!
On m?g?by by? Twoim nauczycielem.

Jeste? na prawd? utalentowanym mapperem, kt?remu brak tylko oszlifowania swojego skillu. Zawsze darzy?em Ciebie szacunkiem, lecz nigdy osobi?cie pozna? nie by?o mi dane, wiele s?ysza?em na Tw?j temat od ABC czy Matrixa.
Je?eli chodzi o prac?, kt?re nam zaprezentowa?a? to s? ?adne, lecz brak im szlifu, brak konkretnej detalizacji. Najlepsze s? wodospady, oddaj? przepi?knie klimat. Na dole masz brak pod?o?a.

@Fluos
Ceni? twoje umiej?tno?ci i doceniam to co napisa?e?. Dzi?ki.
Nadal pracuj? nad Rookiem:
gifcoz.gif

To jest gif, je?eli masz wolny Internet poczekaj a? si? za?aduje ; )

Ostatnia edycja:

Sk?d przydomek zaawansowany? ja tutaj nic specjalnego nie widz? - na forum s? lepsze prac? i maj? tylko pocz?tkuj?cy, wi?c sk?d chwa?y u takiego u?ytkownika. Wiecie przecie?, ?e same mo?liwo?ci, kt?re otwiera przed nami nasz wspania?y edytor s? ogromne, a to ?e go?ciu u mnie czyta? poradniki ze zrozumieniem to tylko plus do inteligencji.​
Je?li chodzi o map?, to s? wy??cznie b??dy techniczne, detalizacja umiarkowana, nieprawid?owe/brak borderowania ?cian kamiennych, brak borderowania wej?? kamiennych, czyli og??em kaszka.​

Ostatnia edycja:

Na od?wie?enie tematu daj? moj? star?, bo prawie roczn? prac? pod protok?? 7.6(Do ?ci?gni?cia tutaj):

f4415ec964900101.gif

07ef63f70b514381.gif

To jest Twoje?
Nie wiem czy wiesz, ale nie dawno znalaz?em t? map? w sieci i doklei?em j? - po drobnych modyfikacjach - do swojego projektu, Riflevala OT.
Jest bardzo klimatyczna, nadaj? si? na plac?wk? z demonami, dlatego j? u?y?em.
Pozdrawiam!

@Fluos
Ciekawe jak daleko si?gn??y owe "drobne modyfikacje" : )

Oto adaptacja trzeciej pracy z pierwszego posta. Zrobione w troch? mniej "oszcz?dnym" stylu:
placm.png

Ostatnia edycja:

Od?wie?am : )

Kto? skomentuje poprzedni? prac??

Ostatnia edycja:

W ko?cu bardzo ?adna praca z Twojej strony. Mog? si? lekko przyczepi? (patrz: prawy, g?rny r?g), wygl?da to niczym mury miasta wykonania Matrixa, o kt?rych by?o g?o?no, mury stworzy? mu w?wczas Pumba.
Bardzo ciekawe urozmaicenie tr?jk?tnego dachu, ?wietna detalizacja, ale i tak najlepiej wygl?da ten border pod trawk? - z domieszk? bia?ego -. Czekam na wi?cej tak pi?knych map jak ta.
Pozdrawiam!

Wrzu? jeszcze sw?j o?tarz ?mierci (czy jako? tak :D)

Do noob?w @up
Ka?dy mo?e sobie da? tag jaki tylko chc?. To jego sprawa na jakim "poziomie" si? czuje :]

Bless

Prace s? ?rednie, niestety w wielu miejsach jest nieco kwadratowo, co ?wiadczy o tym, ?e korzysta?e? z pomocy autobordera.
W wielu miejsach brakuje tak?e szczeg???w i nie chodzi mi o k?pki trawy czy kamyczki, wi?ksze rzeczy tez by?y by tu mile widziane.

Przerabiany Dwarf Bridge:

zdjecie22222.jpg

In-game:
ingame1kopia.png

ig2.png

No bardzo, bardzo profesjonalnie, w grze wygl?da to przepi?knie, ale co najwa?niejsze, ?e nawet mapedytor oddaje ten klimat. Moim skromnym zdaniem, s?dz?, ?e odjeba?e? i?cie zajebist? robot?, ale m?g?by? bardziej wydetalowa? wod?, jest pusta niczym tapeciary na A4.
Pozdrawiam!

Od?wie?am.

Kto? jeszcze skomentuje najnowsz? prac?? W zamian mog? da? talon na chleb i jogurt pitny.

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Back
Do góry