• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

-Skrypt StorageValue - Monster .

Status
Zamknięty.

Komandi

Active User
Lipiec 11, 2009
Liczba reakcji
2
Witam, chcia?bym doda? co? takiego, ?e aby uzyska? np. Storage 100 o warto?ci 1, musimy zabi? 'Demon'a', gdy go zabijemy ukazuj? si? nam tekst, ?e wykonali?my zadanie i zmienia nam sie warto?? Storage na 2. Je?eli nie mamy Value 1 to potw?r nas nie atakuje ani my go, gdy mamy Value 1 mozemy go zabic jakize on nas, gdy pokonamy dostajemy value 2. Wiem, ?e co? takiego jest mo?liwe, nawet widzia?em jaki? skrypt dodany przed 'IDK' na tym forum, o to on :

PHP:
local table = { 
['Rat'] = {message = "You successful killed Rat!", storageNumber = 100, getStorageValue = 1, setStorageValue = 2} 

} 

--[[ ['nazwa potwora'] = { 
message = "You successful killed Rat!", - Wiadomosc wyslana po zabiciu sagowego monstera 
storageNumber = 100, - storage uzyte dla tego potwora 
getStorageValue = 1, - wartosc storage jakie musi miec gracz zeby zaliczylo mu zabicie 
setStorageValue = 2 - na jaka wartosc zmieni gdy wszystko bedzie w porz?dku 
} 
]] 

function onKill(cid, target, lastHit) 
local = table[getCreatureName(cid):lower()] 
    return getPlayerStorageValue(cid, storageNumber) == getStorageValue and doPlayerSetStorageValue(cid, storageNumber, setStorageValue) and doPlayerSendTextMessage(cid, 19, message) and true or false 
end

Lecz on mi jako? nie trypi. M?g?by kto? mi poda? takowy skrypt ? I napisa? co gdzie doda? ? Z g?ry b?de wdzi?czny. Ofc. TFS 8.54, zapomnia?em doda? ; D

/Rep++

Status
Zamknięty.
Back
Do góry