• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

Sprawdziany...

Status
Zamknięty.

snopio

User
Kwiecień 23, 2009
Liczba reakcji
1
Witam!
Dzisiaj mia?em dwa sprawdziany z Matematyki oraz z Historii jutro mam sprawdzian z biologi i chyba z niemieckiego a w czwartek z angielskiego i J.polskiego.
Ju? od dawna nasuwa mi sie pytanie ju? od dawna ile sprawdzian?w mo?e by? w tygodniu. A w szkole bywa nawet 6 ... Z tego co pami?tam z praw ucznia nie mo?e by? wi?cej ni? 3 sprawdziany w tygodniu. Prosz? was o udowodnienie tej kwestii. Ale szybko bo jak b?dzie wi?cej ni? dajmy na to 3 to ja b?de protestowa? ...
Fast :|

Odp: Sprawdziany...

U mnie, w statucie (regulaminie) szko?y jest wyra?nie napisane, ?e mo?e by? maksymalnie 1 sprawdzian dziennie. Je?eli u ciebie r?wnie?, mo?esz si? zg?osi? do dyrektora.

Polska edukacja - fail.
Taki nauczyciel nie ma w og?le g?owy. Czy on naprawd? s?dzi, ?e kto? przygotuje si? na jego lekcje, je?eli to pi?ty sprawdzian w tygodniu? Macie ma?o rozgadan? klas?. Mo?esz porozmawia? z nauczycielem, lub p?j?? do dyrektora, nauczyciele dostan? uwag? ;).
Dozwolone s? trzy spr w tygodniu, jeden dziennie - mia?em tak w podstawowej, gimnazjum i teraz w liceum.

Ilosc sprawdzianow w tygodniu/dniu jest zawarta w statucie szkoly, przez co w kazdej jest inna.

u nas jest tak jak pisze kolega bo popyta?em i zobaczy?em ale i tak mieli?my ich:
Matma +5 :D
Historia /nota jutro
Edukacja dla bezpieki +4 :D:D
Polak
Biologia
Chemia wkr?tce
Muzyka wkr?tce

a chodze do gimnazjum klasa 1 !! wiem ?e jak bym si? pouczy? to bym mia? same 4/5 ale protesuje na razie i si? nie ucze mo?e to nierozs?dne ale mnie szko?a wkurwia !!

W mnie w statucie jest max 1 sprawdzian dziennie, a czasem mamy po 3 :/ Dyrektor ma nas w 4 literach. Og?lnie nauczyciele prawie codziennie ?ami? konstytucj? i status szko?y :/

W mnie w statucie jest max 1 sprawdzian dziennie, a czasem mamy po 3 :/ Dyrektor ma nas w 4 literach. Og?lnie nauczyciele prawie codziennie ?ami? konstytucj? i status szko?y :/

Idziesz do dyrektora, a jak nie poskutkuje - ca?a klasa nie przychodzi na dan? lekcje. Je?eli przed umawianiem si? m?wili?cie, ?e s? ju? 3 spr w tygodniu.

Nie zapomnij, ?e nauczyciel ma zawsze racj?. Jak nie ma racji patrz punkt pierwszy. Zawsze mo?e zmie? nazw? testu z klas?wki na sprawdzian, kt?rych to ilo?? nie jest regulowana. Je?li za? b?dziecie robi? mu problemu to zawsze znajdzie spos?b, by i tak wyj?? na swoje. Tak wi?c je?li delikatne pro?by nie pomagaj?... radz? albo pogada? z wychowawc? (grzecznie) albo odpu?ci?.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry