Sms Shop

Status
Zamknięty.
T

Tairens

Guest
Witajcie!

Moj? propozycj? jest wprowadzenie w dziale OT bezwzgl?dnego zakazu pisanie temat?w na temat SMS Shop'?w. Uwa?am, ?e je?eli ktokolwiek chce zarobi? powinien wykaza? si? minimaln? inteligencj?, a nie ?erowa? na innych. Przy tym takie temat czasami ci?gn? si? niemi?osiernie, poniewa? u?ytkownik zamiast otworzy? jakikolwiek poradnik na temat php, potrzebuje idealnie krok po kroku wyt?umaczenia na temat instalacji. To taki m?j gor?cy apel. Nie chcia?bym, ?eby u?ytkownicy byli karani za takie tematy, jedynie prosz? o mo?liwo?? wyrzucania takowych.

Pozdrawiam

Odp: Sms Shop

Zgadzam si? z Tob?. Tematy o Sms Shop zalewaj? Pomoc. Tak jak m?wisz, poradniki nie pomagaj?, gdy? oni twierdz?, ?e jest niejasny itd. Niech po prostu naucz? si? czyta? ze zrozumieniem, albo ich tematy b?d? usuwane. Ci?gn? si? one nie wiadomo ile czasu i powoduj? zb?dny spam.

Jeste? moderatorem dzia?u, masz wi?c prawo zmodyfikowa? jego regulamin i wprowadzi? wzmiank? na ten temat, a w konsekwencji te? przenosi? takie tematy do kosza. Je?li jednak masz w?tpliwo?ci co do danego punktu w regulaminie, warto to obgada? z prze?o?onym b?d? administracj? - zwykli u?ytkownicy nie maj? tu zbyt wiele do gadania.

?eby nie by?o, ja jestem raczej przeciwny. Skoro 'Pomoc z OT', to i pomoc z SMS shopem, kt?ry jest cz??ci? serwera. Pomoc z OT znaczy pomoc w ka?dej dziedzinie, kt?ra jest zwi?zana z OTS'ami - niewa?ne, czy u?ytkownikowi udzieli si? pomocy w jednym po?cie, czy w dwudziestu. Liczy si? efekt.

A my?lisz, ?e ka?dy kto za?o?y temat w tym dziale przeczyta regulamin b?d? wzmiank? o tym? Pomys? dobry, ale gorzej z skutecznym wykonaniem.

Jestem na TAK! Przyda? by si? jeden poradnik, gdzie by?o by wszystko krok po kroku opisane i aby w dziale Pomoc z OT by? zakaz tworzenia takich temat?w.
To wszystko z mojej strony.

Dzi?kuj?,
Do widzenia!

Jestem na NIE, poniewa? w tibi s? ludzie i parapety a w tibie graj? g??wnie parapety a Ty napisa?e?
Tairens napisał:
Uwa?am, ?e je?eli ktokolwiek chce zarobi? powinien wykaza? si? minimaln? inteligencj?, a nie ?erowa? na innych.
a parapety nie maj? inteligencji. Po za tym zarabianie na sms shopie to nie jest ?erowanie. a "pomoc OT" dotyczy ca?ego OT...

A wi?c ja tak?e jestem na Tak. Dlaczego ?. Dlatego ?e jest milion temat?w w kt?rych jest wzmianka na tematm JAK SKONFIGUROWA? SMS SHOP. A wi?c powinni za?o?y? jeden temat z poradnikiem i koniec.

Mo?e i jest to jaki? krok do sukcesu oraz do wyeliminowania niedom?wie? jednak nic nie zdzia?asz, s? na tym forum dzieciaki kt?re dopiero zaczynaj? i nawet banalny poradnik nie obja?ni im drogi do sukcesu, a je?li nie b?dzie takich temat?w - b?dzie masa wiadomo?ci na pw do moderator?w, jestem tego niemal, ?e pewien. Jedno nie zdegraduje drugiego dlatego lepiej zostawi? stary syf ni? go zaka?cza?, a zamiast niego tworzy? nowy.

TAK, TAK i jeszcze raz TAK.
Ch?tnie sam osobi?cie bym pisa? na takich tematach, tak jak na otlandzie.(no money, no help). Oczywi?cie trzeba rozr??nia? tematy pomocy, poniewa? niekt?rzy maj? naprawd? problem z sms shopem np. kopiowanie item?w.

Tematy tego typu: "Jak zrobi? se sms shopa?", "jak oszuka? dotpay ?e ma si? 18 lat".

Osobi?cie nie pomagam ju? w tych sprawach poniewa? potrafi?em ca?y dzie? sp?dzi? ?opatologicznie wyk?adaj?c o tym a i tak nawet reputacji nie dosta?em od danego u?ytkownika...

PS:Taires, rozwijasz ci?gle moj? propozycje z przed paru miesi?cy (o najcz??ciej zadawanych pytaniach)

#Kurtis
Pasowa?o by polskie przys?owie: " Kto ma mi?kkie serce, musi mie? tward? d**e."

Ostatnia edycja:

Mo?na by opisa? wszystko dok?adnie i umie?ci? jeden temat zbiorowy na pytania od u?ytkownik?w.

Pomoc z OT to Pomoc z OT, czyli wszystko co z OT zwi?zane. Nie rozumiem dlaczego chcia?by? zakaza? pisania temat?w o '?erowaniu', przecie? winni s? i tak ci co daj? na sobie ?erowa?.

Pomoc z OT to Pomoc z OT, czyli wszystko co z OT zwi?zane. Nie rozumiem dlaczego chcia?by? zakaza? pisania temat?w o '?erowaniu', przecie? winni s? i tak ci co daj? na sobie ?erowa?.
Zgadzam si? w 100%. Nie mo?na zabroni? im pisa? na temat Pomocy z Sms Shopem. Jedynie, co mo?na zrobi? to zebra? si? w grup? i po prostu propagowa? to, ?e pytaniom dotycz?cym Sms Shopu m?wimy nie. Kto? mo?e nawet za?o?y? tak? grup?, sam ch?tnie si? do niej zapisz?.
Je?eli zalewaj? pomoc, to mo?na rozwi?za? to w ten spos?b, ?e przykleisz temat og?lny np. Sms Shop- pomoc. Du?o ?atwiej ogarn?? wtedy taki temat : ).
Pasowa?o by polskie przys?owie: " Kto ma mi?kkie serce, musi mie? tward? d**e."
Dok?adnie ; DD. Kto? chce by? fajny i ?asi si? na reputacj? to pomo?e takiej osobie, a kto? kto wie, ?e osoby nieznaj?ce si? w og?le na dany temat, nie powinny zarabia?, ten nie pomo?e.
Jestem na nie, cho? z ide? nieodpowiadania na tak.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry