Silnik bez bazy danych

Status
Zamknięty.

mcfly

Advanced User
Marzec 12, 2009
Liczba reakcji
12
Witam chcia?em si? dowiedzie? czy mog? odpali? m?j silnik (8.40) bez tworzenia bazy danych. I czy bez bazy danych b?d? m?g? sobie na nim zagra? z kolegami??

Kto? mi w innym temacie powiedzia? ?e w pliku config.lua wystarczy zmieni? z
"mysql" na "sqlite" ale to nie zadzia?a?o.

Z g?ry dzi?ki za odpowiedzi

Odp: Silnik bez bazy danych

Musisz mie? baz? danych, bo niby gdzie mia?by by si? zapisywa? postacie?
Nie wystarczy tylko zmieni? z sqlite na MySQL.
Je?eli nie potrafisz stworzy? bazy danych napisz do mnie na PW, na gg: 8012738 lub tutaj na forum.
Pozdrawiam. ;]

Witam serdecznie, wystarczy ?e znajdziesz silnik pod ow? wersj? kt?ry b?dzie XML'em, a wtedy nie potrzebujesz bazy danych.

Pozdrawiam

3rRoR

Nie ma silnik?w pod Tibi? 8.40 XML, a teraz coraz mniej os?b gra na starszych wersjach.

@up z tego co wiem to istniej?, wystarczy porz?dnie poszuka?.

Pozdrawiam

3rRoR

zr?b baze danych to nie problem ewentualnie sciagnij jakiego? starego wara 8.0 xml i na nim sie bawcie :)

Ja tutaj zaproponowa? bym pomoc koledze przez gg napisz do mnie na PW i b?dziemy dzia?a?.

Pozdrawiam Javimax

wiem jak za?o?y? baz? danych. pyta?em si? bo mi sie za bardzo nie chia?o no ale jak si? nie da inaczej to trudno za?o?e baz? a i co do tego istnieje silnik pod 8.4 i nowsze w wersji XML ale te silniki zwykle maj? albo wirusy albo keyloggery
a starszej wersji nie chce bo mi skrypty nie dzia?aj?

Ludzie nie chrza?cie takich glupot ze istnieja silniki XML pod tibie 8.40. Te silniki juz nie sa tworzone ze wzgledu na to ze SQL latwiej sie chroni przed hackami itp. Jesli znajdziecie silnik XML pod tibie 8.40 to nawet nie wchodzcie bo na 100% bedziew nim virus a OTS'a i tak nie zalozycie ;]

@up:up:
Zgadzam si? z Panem Hariss, nawet je?li kto? by si? nad Wami zlitowa?, to zapewne silnika nie b?dzie si? da?o zal?czy?.
Ale og?lnie rzecz bior?c nie widzia?em jak zapewne du?a wi?kszo?? forumowicz?w takiego OTS, je?li wog?le istnieje.

Bez bazy danych mozesz grac ale tylko samemu ;p
Sciagasz silnik, konfigurujesz config (w sqltype ma byc sqlite), odpalasz tibie i grasz (ale to nie jest zbyt ciekawa gra xD)
A z kumplami musisz miec baze danych... Osobiscie polecam Xamppa ;D

co do tematu to baz? danych ju? w tym momencie na tego clienta trzeba mie? bo XML'?w
ju? si? nie robi, ja te? nie wiedzia?em jak zrobi? t? powalon? baz? danych a okaza?o si? to takie proste...

Status
Zamknięty.
Back
Do góry