RPG exp od 8x do 3x

Smile OTS

Banned
Zbanowany
Liczba reakcji
5
Hej, co powiecie na stworzenie servera z mapka RPG, gdzie poty runy ii bolty si? nie b?d? ko?czy?y? Co? jak wypas ots z nowymi profesjami, czarami i w?asnym klientem? Hosting ju? jest teraz czas na pomys?y

Odp: RPG exp od 8x do 3x

RPG z niesko?czonymi potkami, runkami itp. to dla mnie ?adne RPG.

tak my?lisz? hmmm to mo?e dam by si? ko?czy?y, ale zwi?ksze loot...

A ty tak nie uwa?asz?
Wyobra? sobie co? takiego np. na demetrii, gdzie wszystko jest "nowe". Zak?adasz konto, idziesz np. na rotwormy, zarabiasz kilkaset golda, kupujesz wszystkie potki, runki (bez wzgl?du na lvl od jakiego mo?na je u?ywa?) i lecisz w ?wiat ze spamem potka bez obawy o nag?ego deda, to by?oby dla ciebie RPG?

Dok?adnie co to by by?o za rpg wtedy bez sens !

ladnie macie wypaczona definicje rpg XD

Ci co odpowiedzieli, ?e to s?aby pomys? czy autor tematu?
Jak dla mnie rpg to niskie raty, jaka? linia fabularna w ?wiecie, brak u?atwiaczy (teleporty, trainery, offline training) i oczywi?cie rozbudowane questy.

Wole mie? tak? definicj? RPG ni? szuka? powodu do napisania bezsensownego posta tak ja ty.

@ topic
W sumie jest jedna rzecz na kt?r? mo?na przymkn?? oko a mianowicie nieko?cz?ce si? speary/bolty/strza?y. To by?oby przynajmniej sprawiedliwe, bo RP nie musia?by si? denerwowa? jak w ?rodku expa straci?by wszystkie np. speary.

Ostatnia edycja:

No dobra, czyli podsumowywuj?c nasze wsp?lne pomys?y:

- exp sta?y 3x ( mo?e zrobi? ma?y stage exp np od 8x a ko?cz?c na 600 lev na 3x?)
- potiony sie ko?cz?
- runy si? ko?cz?
- ammo dla palka si? nie ko?czy

Mam pomys? na zamian? klas postaci na w?asne:
- (knight) Warrior > Core Warrior
- (paladyn) Ranger > Core Ranger
- (druid) Defender > Core Defender
- (sorcerer) Invoker > Core Invoker

Mam taki pomys? na gr?:

Zaczynamy w miasteczku co? a'la Rookgaard- nazwijmy to miasteczko Rookie. B?dzie ma?e, ale w miare bogate w expowiska, na kt?rych bed? si? znajdowa?y nowe potrowki dla urozmaicenia gry.
Po osi?gni?ciu 8 poziomu gracz b?dzie mia? do wyboru:

a) napisa? do NPC King of Core w celu wybrania nowej profesji jak wy?ej, oraz przeteleportowaniu si? do mini roomu.
UO7rQIX.jpg

e7LQd9K.jpg

W mini roomie gracz wybierze odpowiedni drzwi do profesji i zostanie przeniesiony do specjalnego miejsca, w kt?rym b?dzie m?g? otrzymac pocz?tkowe EQ.
C7eeRkm.jpg

Na schodach na dole b?dzie si? znajdowa?o ma?e expowisko.
Po uzyskaniu np. 10 poziomu na tym expowisku na dole b?dziemy mogli si? przenie?? do g??wnego miasta - Cole Land.

b) dla mi?o?nik?w Rooksleyer?w po uzyskaniu 20 poziomu b?dzie mo?na kupi? promocj? Grand Citizen (No Vocation zamienimy na Citizen) i b?dzie tam pvp od 10 poziomu (ochrona graczy, kt?rzy b?d? chcieli wyj?? z rooka, dlatego zamiast 8 jest 10)

Wr?c? jeszcze do g??wnego miasta. Zastanawiacie sk?d wzi??a mi si? nazwa Core. Ot?? w g??wnym mie?cie bedzie co? jak zamek, na kt?rym gracze b?d? si? bili o rdze?. To b?dzie taki potworek, kt?rego je?eli zabijemy, otrzymamy itemy (np. klucze, accesy dodaj?ce storage ID) potrzebne do rozwi?zania zagadki.

Zagadka - w g??wnym mie?cie Core b?dzie si? znajdowa? NPC a obok nich drzwi z jakims nowym potworkiem. Te drzwi to bedzie cos jak TP na VIP, ale nie bedzie to strikte VIP jak na innych evo ?mieciach.
Po zabiciu np. 10 potwork?w Core (rdze?) kt?re si? b?d? respi?y 3 razy dziennie i uzyskaniu 10 item gracz u NPC b?dzie m?g? dosta? si? do tych drzwi i zostanie przeteleportowany do wyj?tkowego miasteczka )nazwijmy VIP dla rozr??nienia o co kaman).

W tamtym miasteczku gracz za 20cc b?dzie m?g? kupi? promocje Core. Dzi?ki temu fast attack zostanie zwi?kszony z 1300 na 900 i inne tego typu u?atwienia.

Pacc za free - Nie. Server musi si? jako? utrzyma?.
B?dzie mo?na kupi? pacc u npc np. 500cc na 5 dni
Loot b?dzie normalny 2-3x, ale z potwork?w b?dzie ?adnie si? gp sypa?o 0-300 nawet z rot?w.

To tak na szybko, takie pomys?y chodz? po mojej g?owie. Mam do?? ots?w gdzie szczytem wszystkiego jest postawi? bota na DL a dzie? p??niej bi? innengo bota (czyt. gracza AFK).
BOT - czy legalny? Oczywi?cie ?e tak. Boty by?y, s? i b?d?. Tego nie ominiemy
MC - raczej tak. Aczkolwiek.. nie wiem
Klient - w?asny, s supportem pod 8.6. Aczkolwiek w kolejnych update mo?e jaki? pixel art?
Pasel HP i Many zamieni? na %.