Odp: RPG exp od 8x do 3x
No dobra, czyli podsumowywuj?c nasze wsp?lne pomys?y:
- exp sta?y 3x ( mo?e zrobi? ma?y stage exp np od 8x a ko?cz?c na 600 lev na 3x?)
- potiony sie ko?cz?
- runy si? ko?cz?
- ammo dla palka si?
nie ko?czy
Mam pomys? na zamian? klas postaci na w?asne:
- (knight) Warrior > Core Warrior
- (paladyn) Ranger > Core Ranger
- (druid) Defender > Core Defender
- (sorcerer) Invoker > Core Invoker
Mam taki pomys? na gr?:
Zaczynamy w miasteczku co? a'la Rookgaard- nazwijmy to miasteczko Rookie. B?dzie ma?e, ale w miare bogate w expowiska, na kt?rych bed? si? znajdowa?y nowe potrowki dla urozmaicenia gry.
Po osi?gni?ciu 8 poziomu gracz b?dzie mia? do wyboru:
a) napisa? do NPC
King of Core w celu wybrania nowej profesji jak wy?ej, oraz przeteleportowaniu si? do mini roomu.
W mini roomie gracz wybierze odpowiedni drzwi do profesji i zostanie przeniesiony do specjalnego miejsca, w kt?rym b?dzie m?g? otrzymac pocz?tkowe EQ.
Na schodach na dole b?dzie si? znajdowa?o ma?e expowisko.
Po uzyskaniu np. 10 poziomu na tym expowisku na dole b?dziemy mogli si? przenie?? do g??wnego miasta - Cole Land.
b) dla mi?o?nik?w Rooksleyer?w po uzyskaniu 20 poziomu b?dzie mo?na kupi? promocj? Grand Citizen (No Vocation zamienimy na Citizen) i b?dzie tam pvp od 10 poziomu (ochrona graczy, kt?rzy b?d? chcieli wyj?? z rooka, dlatego zamiast 8 jest 10)
Wr?c? jeszcze do g??wnego miasta. Zastanawiacie sk?d wzi??a mi si? nazwa Core. Ot?? w g??wnym mie?cie bedzie co? jak zamek, na kt?rym gracze b?d? si? bili o rdze?. To b?dzie taki potworek, kt?rego je?eli zabijemy, otrzymamy itemy (np. klucze, accesy dodaj?ce storage ID) potrzebne do rozwi?zania zagadki.
Zagadka - w g??wnym mie?cie Core b?dzie si? znajdowa? NPC a obok nich drzwi z jakims nowym potworkiem. Te drzwi to bedzie cos jak TP na VIP, ale nie bedzie to strikte VIP jak na innych evo ?mieciach.
Po zabiciu np. 10 potwork?w Core (rdze?) kt?re si? b?d? respi?y 3 razy dziennie i uzyskaniu 10 item gracz u NPC b?dzie m?g? dosta? si? do tych drzwi i zostanie przeteleportowany do wyj?tkowego miasteczka )nazwijmy VIP dla rozr??nienia o co kaman).
W tamtym miasteczku gracz za 20cc b?dzie m?g? kupi? promocje Core. Dzi?ki temu fast attack zostanie zwi?kszony z 1300 na 900 i inne tego typu u?atwienia.
Pacc za free - Nie. Server musi si? jako? utrzyma?.
B?dzie mo?na kupi? pacc u npc np. 500cc na 5 dni
Loot b?dzie normalny 2-3x, ale z potwork?w b?dzie ?adnie si? gp sypa?o 0-300 nawet z rot?w.
To tak na szybko, takie pomys?y chodz? po mojej g?owie. Mam do?? ots?w gdzie szczytem wszystkiego jest postawi? bota na DL a dzie? p??niej bi? innengo bota (czyt. gracza AFK).
BOT - czy legalny? Oczywi?cie ?e tak. Boty by?y, s? i b?d?. Tego nie ominiemy
MC - raczej tak. Aczkolwiek.. nie wiem
Klient - w?asny, s supportem pod 8.6. Aczkolwiek w kolejnych update mo?e jaki? pixel art?
Pasel HP i Many zamieni? na %.