• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

Skrypty & Kody Problem z NPC POMOC

Status
Zamknięty.

Wilki

Active User
Grudzień 31, 2009
Liczba reakcji
2
Witam.
M?j problem wygl?da tak :
Chc? ?eby m?j npc sprzedawa? 3 itemy : Chakra Pills, Health Pills, Warrior Pills. Jak dodaje dwie pierwsze "chakra pills i health pills" to wszystko ?adnie dzia?a, a gdy chc? doda? "Warrior Pills" to niestety nie wida? tego na trade u npc i nie mo?na tego kupi?, dodam, ?e Chakra i Health Pills mo?na si? leczy? klikaj?c prawym przyciskiem myszy bez naje?d?ania na Siebie, a warrior pills dzia?a tak, ?e dopiero gdy nacisn? prawym i najad? na Siebie i nacisn?, to dopiero mnie uha :). Czy to mo?e by? w tym problem?

Odp: Problem z NPC POMOC

Podaj troszk? wi?cej informacji, najlepiej ca?y kod NPC.

o to skrypt
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<npc name="Pills Seller" script="default.lua" walkinterval="2000" skull="" floorchange="0">
<health now="150" max="150"/>
<look type="293" head="20" body="100" legs="50" feet="99" corpse="2212"/>
<parameters>
<parameter key="module_shop" value="1"/>
<parameter key="message_greet" value="Hello |PLAYERNAME|. I sell pills (mana and health regenerate)!. say {trade}."/>
<parameter key="shop_buyable" value="Chakra Pill,12119,1000;Health Pill,12120,1000;Warrior Pill,12162,1500;"/>
</parameters>
</npc>

Refresh!

REFRESHH!! Nie ma nikogo, kto by m?g? mi pom?c? :/

Kolego masz co? chyba z silnikiem, albo z czym? innym bo mi normalnie dzia?a ten npc i s? wszystkie 3 przedmioty kt?re mo?na kupi? :)

Nie wiem czy z silnikiem, ale powoli zaczyna mnie to irytowa?, za pomoc podzi?kuj? za post i daje reput'a, odwieczny problem ;/

Jakiego silnika u?ywasz? ja uzywam tfs 0.3.6 pod tibie 8.6 i mi normalnie dzia?a ten tw?j skrypt na npc :)

TFS 0.3.6 pod 8.54, nie mam poj?cia czemu to nie dzia?a, jak na innym serwerze dzia?a, to czemu u mnie nie dzia?a ? : o. Za du?o "dzia?a", sorry

Nie wiem mo?e jaki? felerny silnik masz poszukaj innego tfs 0.3.6 pod 8.54 i spr?buj :)

A mo?e usu? ";" po cenie Warrior Pill.

wpisz w grze /i 12162 i zobacz czy si? pojawi ten item.

Tak, item normalnie dzia?a ;/

to usu? go po prostu ... i po sprawie

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<npc name="Pills Seller" script="default.lua" walkinterval="2000" skull="" floorchange="0">
<health now="150" max="150"/>
<look type="293" head="20" body="100" legs="50" feet="99" corpse="2212"/>
<parameters>
<parameter key="module_shop" value="1"/>
<parameter key="message_greet" value="Hello |PLAYERNAME|. I sell pills (mana and health regenerate)!. say {trade}."/>
<parameter key="shop_buyable" value="Chakra Pill,12119,1000;Health Pill,12120,1000;Warrior Pill,12162,1500,1;"/>
</parameters>
</npc>

Ilo?? ?adunk?w jest 4 parametrem. :)
Je?eli nie b?dzie podana to zostanie wzi?ta z items.xml

jak napiszesz hi do npc masz b??d w konsoli czy co? takiego ???

@Mag Egzorcysta
Dzi?ki wielkie, leci reput :)
TEMAT DO ZAMKNI?CIA

Status
Zamknięty.
Back
Do góry