• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

Problem z mysql/sqlite

Status
Zamknięty.

Mario6

User
Maj 12, 2009
Liczba reakcji
0
Mam pytanie juz ots zrobilem wszystko ok tylko gdy mam configu sqlite to ots odpala a gdy mysql to silnik ma errora i sie wylacza? Wie ktos dlaczego?

Odp: Problem z mysql/sqlite

xampp webserv czy co masz??
#edit
jak masz sqlite to dobrzeto znaczy ze korzystazs z sqlite studio a jak wpisujesz mysql to musisz miec xamppa albo webserv :)

Ostatnia edycja:

Mam xamppa :) ca?y czas w??czonego i pr?buje caly czas cos ale nadal nic to samo :/

ale masz panel xamppa gdzie mozesz naciskac rozne rzeczy??:D

masz xamppa a masz utworzon? baze danych ?? Wpisa?e? w config.lua dobra baze danych i has?o do xamppa ? :p

Tak mam baze danych wzucilem plii i ots mi odpala jak mam w configu ustawione sqlite a gdy zmienie na mysql to wyskakuje mi blad podczas wlaczania silnika ;/

#edit
Juz dzia?a dzi?ki za pomoc :)
Mo?na zamkn?c.

Ostatnia edycja:

ja terz mam taki masm problem tylko ze ja mam webserwa i nie dzila prosze o opisanie jak zrobic zeby error sie nie pojawial na mysql prosze:(

wida? masz ?le zrobion? baz? danych, bo silnik wida? nie chce wystartowa? na twojej bazie danych. Moja rada: usu? baz? danych, zaimportuj na nowo plik z roszerzeniem .mysql potem w configu wpisz dobr? nazw? bazy danych i dobrze has?o.. i wpisz p??niej mysql tak jak powinno by?.

czy masz zrobion? baze danych sql? jesli nie odpalasz xampp (apache,sql)start--->wchodzisz w strone localhost/phpmyadmin robisz nowa baze danych , zabezpieczasz je haslem , klikasz inport i szukasz pliku w folderze ots np:Forgotten.sql 9musi bys na k?cu koniecznie sql) jeszli pomoglem daj reputa
ps sr za b??dy

Status
Zamknięty.
Back
Do góry