• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

OTS - zarobki

Status
Zamknięty.
Odp: OTS - zarobki

Poczekaj, bo nie rozumiem :P M?wisz, ?e to jest przywilej dla u?ytkownika, a potem, ?e ja mam z tego korzy?? (oryginalny tfs pod 8.6). Co ma jedno do drugiego ? :P

I jak wgl dzia?a taki donator ?

Aktualnie mam donatora na otlandzie... Wygl?da to tak,

Je?eli nie masz donatora i wchodzisz w otlanda na forum to masz pierwszy dzia? forum:
Main

a pod nim fora:
Announcement
Feedback

Je?eli jeste? donatorem, to dodatkowo pod Feedback masz dodatkowe forum:
Premium Board

Ja na pocz?tku to nazwa?em donatorem ale niekt?rzy te? to nazywaj? takim premium... Jak na rl tibii, gdy masz premium masz dost?p do wszystkiego co jest w tibii a jak nie to korzystasz z tego co jest dla zwyk?ych graczy

Nazywam to donatorem poniewa? ?eby to mie? to musisz da? "dotacj?" dla otlandu. Po daniu dotacji, dostaniesz range premium na dan? ilo?? czasu (zale?y ile zap?aci?e?). Na 3 misi?ce kosztuje 8 ameryka?skich dolar?w (oko?o 40z?).

Po wej?ciu w to Premium Board masz dodatkowo 2 podfora:
Resources (?r?d?a)
Support (Pomoc)

Jednak zanim wejdziesz w jakie? podforum to ca?y czas jeste? na forum Premium Board. B?dziesz tam m?g? znale?? FAQ (gdzie jest du?o link?w do ?ci?gni?cia r??nych dystrybucji tfs do tibii 8.6 ale tak?e np. war system pod tfs 0.4.0.)

W ?r?d?ach (Resources) znajdziesz wi?kszo?? przydatnych dla tfs 0.4.0 rzeczy. Np, r??ne skrypty, inne rev. tfs?w pod 0.4.0.

W Pomoc (Support) mo?esz zadawa? pytania dotycz?ce silnika tfs 0.4.0. Zauwa?, ?e jak moderatorzy forum Support dla zwyk?ych u?ytkownik?w si? dowiedz?, ?e pytasz tam o pomoc z silnikiem tfs 0.4.0 to od razu usuwaj? tw?j temat. Wi?c jedyne miejsce gdzie mo?esz pyta? o silnik 0.4.0 to forum Support w dziale Premium Board.

Dlaczego jednak nie wypu?ci? silnika tfs 0.4.0 dla normalnych u?ytkownik?w?
Administracja otlandu sugeruje si? ca?y czas tym samym argumentem: Silnik tfs 0.4.0 jest jeszcze niedopracowany i jest w fazie test?w. Dlatego mog? go tylko ?ci?gn?? u?ytkownicy premium.

Mam nadziej?, ?e odpowiedzia?em na twoje pytania ;p

W zupe?no?ci tak :) Ale chyba du?o jest TFS?w nie ? Je?li ten donator daje tylko to, ?e mo?na pobra? silnik to chyba nie op?aca si? zbytnio nie ? O pomoc mo?na te? pyta? na innych forach.

Wed?ug mnie nie op?aca si? kupowa? donatora. Nie m?wi? ?e wszystko jest na necie. Ale jest wiele rzeczy za free, tylko trzeba umie? szuka?.

Zada?e? tutaj tak? serie pyta?, jakby? nigdy nie robi? ots'a.

Regu?a by?a zawsze inna. Jako gracz zawsze my?lisz ?e jak w?a?ciciel my?li tylko o kasie to jest chuj i pizda. A na samym starcie zadbaj o estetyk? i unikalno?? serwer, kt?re pasuje graczom w tym czasach.

Aktualnie powiem ci tak, je?eli chcesz stawia? dobry ots, to raczej na PC nie postawisz, bo zawsze jest tak ?e co? padnie co te? nie jest nieuniknione na serwerze dedykowanym.

Je?eli chodzi o OS, to jest wiadome ?e w tych czasach do takich rzeczy jest potocznie u?ywany Linux, co tak na prawd? bardzo komplikuj? mo?liwo?? zarz?dzania osob? kt?re nie maj? o tym poj?cia.

OTS nie jest jakim? biznesem na kt?rym zarabiasz b?g wie jak? kas?, dlatego takie rzeczy nie s? trudne do zarz?dzania, po zazwyczaj jest setki ch?tnych kt?rzy chcieli obj?? pozycje administratora, czy te? tutora. Wiadom? rzecz? jest to, ?e musisz w szybkim czasie naprawia? b??dy kt?re mog? zaistnie? na serwerze, kt?re mog? zniech?ci? graczy do grania.

OTS jest prosty, trzeba tylko zrobi? co? unikalnego, wiadome jest to ?e reklama zawsze musi by? dobra, bez reklamy ani rusz, dobrze sobie rozplanowa? to na d?ugi okres ?eby ze wszystkim zd??y?.

Pozdrawiam,
Marvixx.

Ostatnia edycja:

Ile zarabiaj? teraz takie porz?dne OTSy, typu narvia, hexana ?

Spytaj ludzi typu Inwob, Makalele.

Ale 2000 og?lnie czy 2000 miesi?cznie ? :P

1. Czy do stworzenia porz?dnego OTSa potrzebny jest dedyk, czy wystarczy dobry PC ? Je?li wystarczy, to podajcie konfiguracj?, kt?ra pozwoli na utrzymanie 100-200 os?b bez lag?w.

Jak ju? to przeczyta?em, dalej nie mia?em ochoty kontynuowa?. Jak chcesz zarabia? na 200 osobach to pozdro. Ty powiniene? wiedzie? co dla graczy najlepsze. Aelo & Po?wicz . Nie musisz mi nawet odpisywa?, bo ju? tu nie wbije wi?c sobie daruj - inni te?. Mo?esz to odebra? jako wjazd na twoj? osob? lub dobr? rade.

Na przeci?tnym ots da si? zarobi? 2 000z? jak dobrze pujdzie.

Id? kurwaa, pro elo kolejny ogarniaczu.

ps - pUjd? do diab?a .

Ostatnia edycja:

Dziwny jeste? Cropwel. Po to jest forum, ?eby dowiadywa? si? r??nych rzeczy :O A mo?e si? myl? ? Ol?nij mnie mistrzU.

Ale 2000 og?lnie czy 2000 miesi?cznie ? :P
Czekam na odp :)

Ostatnia edycja:

Dziwny jeste? Cropwel. Po to jest forum, ?eby dowiadywa? si? r??nych rzeczy :O A mo?e si? myl? ? Ol?nij mnie mistrzU.

Czekam na odp :)

To zalezy, przez pierwszy tydzien mozesz zgarnac w tysie, potem przez 3 tygodnie kolejne dwa, a potem przez miesiac 500... No albo restart i znow to samo albo gorzej, bo kolejna edycja...
Nie da sie powiedziec, zarobisz tyle i tyle przy tylu graczach przez taki czas i przy takim sms shopie. To jest inaczej przy kazdym otsie, za duzo czynnikow wchodzi w liczenie tego.
Po pierwsze ilosc graczy, w tym ilosc gildi i tych ktorzy dostaja punkty za darmo o ile dostaja.
Po drugie jakie sa itemy i w jakich cenach, jesli jest np pacc to bedzie lepszy zarobek z samego sms shopu ale pewnie mniej graczy...
Po trzecie ceny w shopie, mozna znalezc ots z pacc na miesiac za 1.69 a mozna na tydzien za 3.66. Albo softy za 3.66 albo za 11.07(?).
Po czwarte od zywotnosci otsa i dlugosci jestgo przetrwania, jesli postoi 2 tygodnie i nowa edycja to jasne, ze na starcie zarobisz na kazdej edycji, ale kto bedzie grac na 15 edycji? Nikt, wiec zarobisz mniej.
Po piate zrozum wreszcie, ze to nie jest staly biznez z ktorego mozesz zarabiac dobra kase przez dluzszy okres czasu, tak jak napisalem na poczatku tego posta. Moga sie dziac rozne rzeczy Za ktoryms razem wydasz 80% tego co zarobiles na dedyka i ci nie wypali start 3 razy z rzedu i zostanie ci 200pln na marnego dedyka z tego co miales, wtedy juz ciezko bedzie odrobic, szczegolnie, ze sie bedziesz bal ryzykowac w niektore rzeczy jak juz raz straciles. Dlatego nie ma czegos takiego jak "w miesiac sie zarobi tyle i tyle. Wyjatkami sa pojedyncze serwery, takie jak wlasnie hexana, co stoja ponad rok i maja duzo graczy. Ale takich jest pare na raz, np z 5-10. A przez ostatnie 10 lat bylo takich moze z 50. Na hexanie jak przykladowo przez pierwszy miesiac zarobili 5000, przez 2 miesiac zarobili 3500 to potem to spadlo i do teraz od trzeciego miesiaca zarabiaja po 800-1500... Ale stworz taki serwer, utrzymaj tak dlugo graczy, pracuj w kilka osob tyle co oni i przelicz ile tak na prawde dla 1 osoby z administracji wychodzi.
Teraz mam nadzieje, zrozumiales dlaczego nie wszyscy stawiaja otsy chociaz tak sie to oplaca, bo nie jest tak kolorowo jak w pierwszych tygodniach.

Po czwarte od zywotnosci otsa i dlugosci jestgo przetrwania, jesli postoi 2 tygodnie i nowa edycja to jasne, ze na starcie zarobisz na kazdej edycji, ale kto bedzie grac na 15 edycji? Nikt, wiec zarobisz mniej.

S? serwery, a raczej by?y, kt?re na pierwszej edycji zdoby?y wielu graczy, a g??wnie gildii i mia?y nawet po 6 edycji i fajnie sie na nich gra?o, i w miare dobrze prosperowa?y. Ale to ju? by?ooo i raczej nie wr?ci. Zdajecie sobie spraw?, ?e powstaje serwer o nazwie ,np. "tnp", po kilku tygodniach pada, odpalane s? edycje v2, v3 i serwer ko?czy karier? o tej nazwie? . Zaraz odpalany jest nowy o innej nazwie, cz?sto na tym samym silniku, o innym nicku god'a itp. ale hoster jest ten sam?

~tyle ode mnie.

Temat zamykam, nie ma sensu dr??enia dalej tego tematu.
Nikt nie jest jasnowidzem, aby udzieli? poprawnej odpowiedzi, na pytanie zawarte w temacie.

Najwi?cej zarabia Gien,
ma 3 serwery, kt?re ca?y czas si? dobrze trzymaj?:
classic.otserv.net
hexana.net
ambera.net

Status
Zamknięty.
Back
Do góry