Skrypty & Kody Nowy spell

Status
Zamknięty.

pumanitro

Advanced User
Styczeń 4, 2009
Liczba reakcji
3
Mam problem , gdzie mog? znale?? kod dzia?ania tego czaru :
spell.xml -> [...] <instant name="Transform" words="transform" aggressive="0" params="0" lvl="0" maglv="0" mana="0" soul="0" exhaustion="10" prem="0" enabled="1" function="Transform"></instant>
Bo jest tu niby jakie? function a nie ma takiego pliku lua itd.
Gdzie znajde kod ?

Odp: Nowy spell

Spr?buj znale?? Transform.lua

@down.
Nie znam si? na db.

Ostatnia edycja:

@up
Noob

@top
function="Transform"

W source zrobione.

A gdzie dok?adnie w tym source , gdzie to ?r?d?o jest - jaki plik ? Jak? nosi zazwyczaj nazw?? Dzi?kuje za dotychczasowe odpowiedzi.

spells.cpp, gdzie? pod koniec pewnie.

Ctrl+f transform

nie mam spells.cpp , moge pokaza? moje pliki .lua wszystkie z folderu spells . A ta funkcja ( plik z t? funkcj? ) musi by? w folderze z plikiem spells.xml czy nie ?

A da?o by rad? zobaczy? ten kod ?r?d?owy ?

Trzymajcie mnie ludzie, bo zara co? zrobie -.- Najpierw si? pisze , jaki silnik TFS, tibia, wodbo czy jakie? inne , a po 2 w google szukasz, a jak nie ma to znaczy, ?e go nie dostaniesz no ludzieee -.-, a jak silnik pobierasz to te? musi by? source do tych znanych np TFS

@Down
napisa?em, ?e w tfsach musi by? source

Ostatnia edycja:

Trzymajcie mnie ludzie, bo zara co? zrobie -.- Najpierw si? pisze , jaki silnik TFS, tibia, wodbo czy jakie? inne , a po 2 w google szukasz, a jak nie ma to znaczy, ?e go nie dostaniesz no ludzieee -.-, a jak silnik pobierasz to te? musi by? source do tych znanych np TFS

"Silnik TFS, tibia, wodbo" Silnik tibia kkkk Nie s?ysza?em.
Jak ?ci?gasz silnik nie musi by? do niego od razu source.

@top
Bez source nic nie zdzia?asz z t? funkcj?, mo?esz poszuka? napisanej w Lua i u?y? jej zamiast tej z silnika.

Jednak je?li znajdziesz source, to w spells.cpp powinno by?.

@up
Co z tego, ?e znajdzie source tfs'a, a nie b?dzie to konkretnie source tego serwera?

Ostatnia edycja:

Jak ju? wcze?niej wspomnia?em nie mam spells.cpp . To jest silnik DBKAI 3.11 . Chc? co? zmieni? w transformacji postaci jak to zrobi? ? - Nie chc? pisa? skryptu na trans od nowa.

Poszuka?em w necie, nie ma source, przynajmniej nie mog?em znale??. Co z tego wynika? Nie masz source - nic nie zrobisz z transformem.

@btw
Jak jeszcze raz napiszesz, ?e nie masz source to wy?le reporta za wkurwianie...

A co do twojej sygny, pisze si? protok??. Na dodatek wynika z tego, ?e elf jest pod tibie 1.7 (buhahah)

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Back
Do góry