Miziak C++ OTS Code Factory

Status
Zamknięty.

Miziak

Advanced User
Wrzesień 16, 2008
Liczba reakcji
27
Dzi? zaprez?tuje wam system mojego autorstwa kt?ry:
  1. Zr??nicowuje potwory
  2. Os?abia lub umocnia je o X%

Co za tym idzie potw?r ma X% wi?cej mniej HP, daje X% do?wiadczenia wi?cej/mniej, zadaje X% wi?ksze/mniejsze obra?enia oraz ma X% wi?kszy/mniejszy loot.

A tu screeny pokazuj?ce r??nice na poz?r 3 identycznych dragon?w:

Czekam na opinie,
Pozdrawiam,
Miziak ;)

Odp: Miziak C++ OTS Code Factory

Mi si? podoba pomys? ale nie wiem do czego to si? mo?e przyda?.

A ja bym wprowadzi? system jednostek, ka?dy potw?r mia?by okre?lon? liczb? domy?ln? (ustawian? w pliku xml) i od tej liczby odejmowa?by?/dodawa?by? procent. M?g?by? to nazwa? "moc?". Wtedy otrzymaliby?my co? takiego:
Widzisz smoka (...) ma on 97 pkt mocy.
btw, dalej tu siedzisz? ;P

Troch? beznadziejne. Zamiast expi? b?dziemy klika? ka?dego draga i sprawdza? czy nas nie ujebie.

Uwierz, ?e z odrobin? skilla nawet Dragon przy 30% nie b?dzie dla ciebie problemem. Pozatym, skrypt jest ju? od bardzo dawna na Ron-Ots, ale je?eli jest to skrypt twojego autorstwa, to szczerze ci gratuluje by nie liczy si? pomys?owo?? i oryginalno?? tylko ch?ci do dzia?ania.

_/Regards.

Skrypt jest bardzo dobry i przydatny na silniki rpg.
Jedna rzecz mnie bardzo zaniepokoi?a. Chodzi o to aby zwykli gracze nie mogli zobaczy? o ile % dana kreatura jest silniejsza, gdy? to naprawd? psuje gr?.

Gratulacje ^^

Je?li chodzi o skrypt, to przecie? jest do?? prosty, wi?c w og?le si? nie napracowa?e?. Pomys? sk?d znany? Bo ju? widzia?em ten skrypt tylko w wersji angielskiej.​

Status
Zamknięty.
Back
Do góry