• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

map editor nie czyta npc

hubcio123hb

Active User
Czerwiec 2, 2008
Liczba reakcji
2
Pomocy mam problem 1 raz mi sie to zdazylo ot?z map editor pod 8.5 nie czyta mi npc na ots i nie moge ich postawic pomocy;(

Odp: map editor nie czyta npc

Wed?ug mnie z?y lootktype maj? NPC, a jak nie to jakie? bugi masz.
Przenosi?e? NPC z innej wersji? Mo?e dlatego, ze 'lib' skopiowa?e??
A je?li si? myl? to dodaj je mo?e r?cznie do mam editora.

Ostatnia edycja:

no dodalem z tibi 8.4 to co mam z tym lib zrobic?

Skopiowa?e? lib tez czy nie?

caly folder npc skopiowalem gdyz dalem mapke 8.4 do 8.5 i oprzerobilem ja pod 8..5

musisz ich dodac do creatures.xml pierw

Nie, folder lib zostaw ten co by? w 8.50, skopiuj tylko scripts i npc-y ale 'lib' nie kopiuj. Mam nadzieje ze pomog?em.
pozdro

#up
w map editorze s??

nawed juz dalem orginalny folder z 8.5 tego otsa z npc i dalej nie dziala

a wez dodaj je do mam editora r?cznie ... tzn wejd? w plik creature.xml i je tam dodaj, albo we? na nowo tibie 8.50 wczytaj do mam editora. Popr?buj xD

jakie wy jeste?cie ... :)
nie creature.xml te co jestw folderze w map edytorze tylko : P
wchodzisz c>documents and settings>twoja nazwa> Dane Aplikacji(ukryty folder)> RME i tam masz 8.40 kopiujesz z stamt?d creature.xml i wklejasz tam do tibii 8.5 ; ) RME Musi by? wy??czony !!

dalej nie dziala co mam zrobic zeby te npc z 8.4 bylyl w mad editor pod 8.5 i zebym je na mapke dal

nie jestes sam z tym bledem aktualnie mi tez nieczytaja wogole npc prawdopodobnie trzeba czekac do nowej werjs rem nic na to sie nie poradzi jest to bug programistow importowac sie da pokazuja sie za sa jak chce ich prze znalesc przez buypoints J znajduje ich ale juz nie moge ich ustawic namapie wiec to jest blad programow

Mi si? czasem tak robi?o, ?e jak stawia?em creature w map editorze to nie by?o jej wida?, ale si? stawia?a ... i jak na ni? potem najecha?em myszk? to na dole pisa?o ze tam jednak stoi jaki? NPC a go wida? nie by?o.

Warto spr?bowa? ...

Back
Do góry