• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

Jaki wybra? tryb walki?

Status
Zamknięty.

Greenish

User
Luty 21, 2010
Liczba reakcji
3
Mam taki problem ostatnio zaczynaj?? od nowa swoj? przygod? w tibi expi?c na ratach zastanawia?em si? jakim trybem walki by?o by najkorzystniej walczy?. A wi?c jak wiadomo w tibi mamy do wyboru 3 tryby walki...

1. Dwa skrzy?owane miecze czyli Full attack
2. Miecz skrzy?owany z tarcz? czyli Balance fighting
3. Tarcza czyli Defence Fighting

...i jaki tryb wy wybieracie expiac i jaki waszym zdaniem jest najkorzystniejszy.

Ja sam do tej pory expilem na Full attacku opieraj?c si? na idei, ?e im szybciej zabij? potwora tym mnie strace ?ycia. Co wy o tym s?dzicie?

Odp: Jaki wybra? tryb walki?

Podaj profesje, skille? i bro?? jak? bijesz potwory. Z tymi informacjami b?d? m?g? bardziej Ci pom?c.

Oczywi?ce, ?e pe?ny atak, sam go u?ywam. To, jest chyba najlepszy spos?b i wi?kszo?? u?ytkownik?w si? z tym zgodzi.

Haalwa tu nie chodzi o to ?eby mi pom?c tylko ?eby si? zastanowi? ale powiedzmy ?e jak ju? to 25 knight knight axe, guardian shield. Tak strzelam aha i skile 70/70 i bije dragi.
No chyba faktycznie Niunio ale poczekam na inne propozycje.

Ja napisze tak Sork i Drut daje tarcze gdyz ruszczki i czaary bija po tyle samo a Kinia i Pall na full atak.
Filipiok

Powiem ci tak:
Sorcerer, Oraz Druid powinni mie? Full Balanced (Tarcza) poniewa? sorcerer/druid u?ywaj? r??d?ki oraz tarczy kt?ra ich broni.
Knight Powinnien mie? Full Auto (Miecz), Lub je?eli idziesz na jakie? silniejsze potwory polecam Miecz oraz Tarcze.
Je?eli grasz Paladynem polecam Full Atak (mieczyk) poniewa? palladyn korzysta z spear?w etc.
Pozdrawiam

AA no tak jasne ?e magikami to full defa i ciekawe czy kto? rzuci jak?? inna propozycj? na wojownik?w ni? full atak.

/up Ale to ?e masz sorckiem albo druidem na balance to nie zmieia twoich twoich hitow a pogarsza tylko obrone.

Ostatnia edycja:

Ziomek full atack , co Ty swirujesz ;)

Druid, Sorcerer - Full Def
Pall - Full Of
Ek - Full Of (Ja uzywalem knightem balance tylko pare razy w swojej tibijskiej karierze, i to kiedy huncilem na OF ;x)

Bij?c full atack zabijasz szybciej potwory i szybciej lvl leci. Jak m?wisz jeste? knightem wi?c tylko full atack.

Mam taki problem ostatnio zaczynaj?? od nowa swoj? przygod? w tibi expi?c na ratach zastanawia?em si? jakim trybem walki by?o by najkorzystniej walczy?. A wi?c jak wiadomo w tibi mamy do wyboru 3 tryby walki...
1. Dwa skrzy?owane miecze czyli Full attack
2. Miecz skrzy?owany z tarcz? czyli Balance fighting
3. Tarcza czyli Defence Fighting
...i jaki tryb wy wybieracie expiac i jaki waszym zdaniem jest najkorzystniejszy.
Ja sam do tej pory expilem na Full attacku opieraj?c si? na idei, ?e im szybciej zabij? potwora tym mnie strace ?ycia. Co wy o tym s?dzicie?

Jak b?dzie to profesja magiczna to FULL DEF,
ale dopiero po wyj?ciu z Rookgardu. Je?eli rycerz lub paladyn, to
zale?y od Ciebie od ekwipunku oraz od taktyki, osobi?cie polecam FULL ATACK.
Je?eli u?ywasz AXE i mniej otrzymujesz obra?e? na BALANCE to tak trzymaj.

P.S Pierw si? wyskiluj :D.

Knight / Pall - Full atak
Druid / sorcerer - full def

Dzi?ki Xanosta popr?buje czekam na jakie? ciekawe uzasadnienie.

Ka?dy tu pisze tylko na podstawie profesji.
Tak naprawd? to maj? racj? z Drutem i Sorcem...
Z knightem i Pallem jest troch? inaczej. Je?eli skilluj? to wtedy full def je?eli id? na potwory dla nich silne, do kt?rych trzeba u?ywa? pot?w itp. to Ofensive a np. na potwory s?abe na kt?rych zarabiamy fors? bez ?adnego wk?adu w?asnego np. Trolle, elfy dla poziom?w kt?re one nic nie zrobi? to full atk.
Proste nie? xD

Ja ostatnio gra?em troch? knightem na balance i nawet full def ?eby troch? szybciej skile wchodzi?y i wtedy to nie jest takie nudne jak stanie w miejscu.

Jak juz wszyscy mowili druid/sorc zawsze full def i nie ma potrzeby zmieniac. Chyba ze bocisz z sworda jakiegos, ale to juz niewazne i zadko sie zdarza.
Co do pallka i knighta to prawie zawsze jest to full atak. Full def albo balance zdarza sie tylko wtedy jak np idziecie w 3 albo 4 albo wiecej osob na behemothy i oni bija a ty blokujesz. Wtedy zmieniasz na fulll def zeby miec mniej waste w leczeniu, a przy 4 bijacych osobach to jak mocno bijesz ma mle znaczenie. A to ile obrywasz na dluzsza mete ma znaczenie, i masz wieksze szanse na przezycie np jak lurujesz 6 czy 8 behe.

Dobra czyli narazie mamy to, ?e je?eli Druid/Sorcerer to full def zawsze bo to nie redukuje zadawanych przez nas obra?e? magicznych. Je?eli Knight/Palladyn to full atak
chyba ?e skilujemy albo bloczymy. Teraz czekam na jakie? inne propozycje i ciekawe uzasadnienia.

Je?eli najtem/palkiem masz kilka potwor?w na klacie warto dac na balanced lub full def.

warto dawac full def wtedy gdy na full atk nie nadazasz sie healac, innych opcji oprocz blokowania i skilowania nie ma

gdy bijesz postacie magiczne zawsze walisz na full

Je?eli najtem/palkiem masz kilka potwor?w na klacie warto dac na balanced lub full def.

No tak a m?g?by? uzasadni? czemu?? Czy niekorzystniej szybciej zabi? ni? mniej obrywa??

/up No to jest raczej oczywiste ale mo?e nie dla wszystkich. Dzi?ki, ?e przypomnia?e?.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry