• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

Hack serwa.

Status
Zamknięty.

DBFB

Active User
Luty 6, 2012
Liczba reakcji
0
Puscilem serwa, wszystko git. Dzisiaj jakis "Ombres" zhacowal mi silnik. W jaki spos?b? Haslo bylo dosyc trudne, fire wall byl. Niewiecie co moge zrobic zeby to sie nie powt?rzy?o?

Odp: Hack serwa.

Zhackowa?? W jakim sensie rozumiej?c?
Bardziej wyt?umacz sw?j problem gdy? w?tpie ?eby kto? si? domy?la?.

Nie wiem jak, napisal ze ma silnik, oraz zrobil gm.

Mo?e, napisa? tak dla ?ciemy. Gdy? w?tpi? ?eby mia? twoje dane do ftp/komputera.
Mo?liwe , ?e jest jaka? komenda daj?ca gm'a i on j? wykorzysta?.
Jakiego silnika u?ywasz?

tfs 0.3.4pl2. Ja gdzies czytalem ze ten ombres zhacowal tez inne ots. Ale masz racje moze to byla sciema, je?eli tak to jaka mog?a by byc ta komenda?

Nie blefowa? na 100%. Dlaczego? wszedlem konta urzytkownikow na vps, i zobaczylem nowe konto administratora "ombres" haslo w?tpie zeby zgadl, bylo to bezsensowe s?owo pisane w stylu JkSsJka123#13213# czyli ciezko bylo by mu zgadn?c haslo.
Wie ktos jak m?g? to zrobic? Pisalem do bizneshosta ale napisali mi ze zabespieczenie serwera to nie ich sprawa.
Ma ktos jakies pomys?y?

Napisz na gg 1772113 pomoge ci zabezpieczyc serwa .

Albo podaj twoj nr bo ja mam cos z gg zjebane.

Mam ci pom?c czy nie?jak tak to podaj gg. na prv albo tu.
Notka moderatorska:
Sklejam
/DanJ93

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Deko jest cos takiego jak edytuj post :)

Mo?e masz keyloggera na kompie?
Zrobi? sobie u?ytkownika na vps? Czyli wina le?y po ich stronie. Powinni zabezpieczy? dedyka ?eby trzecie osoby nie mia?y do niego dost?pu.

Deko jest cos takiego jak edytuj post :)

Mo?e masz keyloggera na kompie?
Zrobi? sobie u?ytkownika na vps? Czyli wina le?y po ich stronie. Powinni zabezpieczy? dedyka ?eby trzecie osoby nie mia?y do niego dost?pu.

Pisalem juz, oni napisali ze zabespieczenia to nie ich sprawa. Czyli w skr?cie maj? mnie w dupie.

Poszukaj jakiego? programu, ewentualnie zapytaj czy jest taka mo?liwo??, ?eby tylko 1 ip (Twoje) mog?o si? ??czy? z VPS.

No to wydaj? mi si?, ?e jest to jaka? nie powa?na firma. R?wnie dobrze je?eli nie min??y 2tygodnie mo?esz z?o?y? odwo?anie i pisa? o zwrot pieni?dzy, ale to ju? w regulaminie musia?by? poczyta?.
Przeskanuj komputer r??nymi antywirusami. Na przyk?ad HiJackThis lub co? w tym stylu.
Bo tak zgadywa? to bez sensu, a jak zeskanujesz to b?dzie co? pewne.

Spr?buj si? z nim dogada?, ?e dasz mu posad? lub co? innego co go zadowoli je?eli ci wyjawi "to co?"
I najwy?ej po dniu by? go po?egna?.

@Bubin
No raczej nie, mozesz sobie sam ustawic tak zeby dostep do wszystkiego byl tylko z twojego ip.
Nie jest to obowiazek firmy hostingowej, bo niektorzy chca np miec dostep z roznych miejsc, wtedy oni by musieli dla kazdego ustawiac tak jak by on sobie chcial tego uzywac... Co by nie mialo sensu bo by mieli duzo roboty przy tym.

W ogole to masz linuxa czy windowsa?
Btw. Wystarczylo by w xammpie zablokowac dostep kazdemu oprocz localhostowi...
Poza tym tak dla pewnosci, wywaliles pma z bazy i edytowales hasla w odpowiednich plikach?

Z tego co wiem, owy Ombresik hackowal ju? wiele server?w oraz je krad?
zaczynaj?c na Wodbo serverach p??niej MODB itp...
Pono? kuzyn nauczy? go tego ale nie jestem pewny, co mog? ci poradzi?, postaram si? dowiedzie? od znajomego jak naprawd? dobrze zabezpieczy? server, i? ombresik tak?e chcia? wej?? mu na server ale nie da? rady.
Napisze jak dowiem si?.

Sam Uzywam VPS'a i tam s? takie opcje ze VPS blokuje Ip po 7 nieudanych probach w?amania. zaznacz sobie to i juz nikt ci nie wbije na dedyka, i polecam jakiego? platnego fire wala, bo VPS ma w dupie czy masz zabezpieczenia czy nie. Oni tylko kase chc?. I DBFB pisze sie Zabezpieczy? ;] a nie zabespieczy?.

Najwidoczniej musia? wej?? przez /phpmyadmin lub dosta? si? na Tw?j serwer i usun?? Ci pliki.

phpmyadmin dalem haslo, tez dosyc trudne, na 100% dostal sie na serwer bo jak mowilem zrobil sobie konto uzytkownika na vps. Ale mi bardziej chodzi o to co zrobic zeby juz wiecej nie dal rady wejsc. Poradzi mi ktos?

IDK
Poszukaj jakiego? programu, ewentualnie zapytaj czy jest taka mo?liwo??, ?eby tylko 1 ip (Twoje) mog?o si? ??czy? z VPS.

Pisalem, o to odpowiedzieli mi ze to jest w konfiguracji firewall'a, i nie musz? mi w tym pomagac.
Szukalem na necie tej konfiguracji, niestety nie znalazlem.

Ostatnia edycja:

Napisalem napisz do mnie na gg 1772113 przedstaw sie i ci pomoge.,

Status
Zamknięty.
Back
Do góry