[Galeria] Volian

Status
Zamknięty.

Volian

Advanced User
Maj 31, 2009
Liczba reakcji
11
Takie dwa zdj?cia, dodam jeszcze kiedy? wi?cej, prosz? o komentarze.

Odp: [Galeria] Volian

Nawet mi si? podoba. ?adnie rozdzieli?e? natur? na pierwszym obrazku, ale nie podoba mi si? to ?e drzewa wyrastaj? z kamienia na drugim.

MALOOOO nie ma co ocenia? ;p
na drugim obrazku nie pasuja drzewa

?adne rozmieszczenie drzewek, praca na dobrym poziomie. Zas?ugujesz na miano ?redniaka.
Zacznij miesza? bordery :)

Pozdrawiam.

Fajnie rozmieszczone drzewka i k?pki traw podoba mi si? upi?kszacz dru?ki.

Ostatnia edycja:

Nast?pne takie, troch? brzydkie bo w nocy psuje mi si? wyobra?nia.

Ostatnia edycja:

Dr??ka wydaj si? by? fajna, ale nie podoba mi si? ta ?mieszna "g?ra" z?y bordering tam jest.
Doko?cz drog? i wstaw zdj?cie, ch?tnie zobacz?.

Trzeba przyzna?, ?e pierwsze prace Ci wysz?y:)
Jednak co do ostatniej, to musz? zgodzi? si? z Patem.
Ponadto nie wiedzie? czemu w ostatniej pracy zostawi?e? dziwny pas "pustki" pomi?dzy g?r?, a drzewami z dr??k?. A i jeszcze jedno, jak stawiasz traw?-k?pki, to u?ywaj najmniejszego p?dzla, unikniesz podobnych b??d?w, jak w ostatniej pracy, gdzie trawa nasz?a Ci na g?ry-kamienie. Nienaturalnie to wygl?da:)

Ostatnia praca, jest gorsza od poprzednich, ciekawa w niej jest tyko ta dr??ka. Rozmieszczenie natury oraz bordering jest s?aby, popracuj nad tym a powinno by? lepiej. Dodatkowo, te trawki na dr??ce nie wygl?daj? dobrze, z czego wiem nie powinno si? dawa? ich a? tyle, czy w og?le.

Poczytaj kilka poradnik?w zwi?zanych z natur?, popatrz na prace innych mapper?w, kt?rzy s? zaawansowani. I dopiero ?wicz, bo mam takie wra?enie, ?e co mapa to gorzej ni? na pierwszych zdj?ciach. Poczytaj r?wnie? o borderingu.

Nie r?b takich pustych mapek bo psuj? ca?okszta?t. Rozmieszczenie krzak?w i drzew nawet nawet, fajnie umieszczasz bordery ale dajesz ich za ma?o , mog?e? da? jakie? na traw? i na drog? no i pomiesza? 2 rodzaje trawiastych border?w ze sob?. Ma?o jest te? detali itd., pr?buj mo?e umieszcza? du?e drzewa ale tylko 1-2 na taki skrawek jaki pokaza?e?. Przesta? robi? natur? i poka? jaka? architektur?/podziemia/klimat pustynny.

Jebaj poradniki, stw?rz w?asny styl, nie wzoruj si? na nikim. Troszk? za ma?o drzewek, krzak?w, staraj si? miesza? ten border trawy z tym grubszym.

Z tego co tak si? przygl?dam to za bardzo skupiasz si? na "?rodku" i zostawiasz reszt?. Postaraj si? zrobi? ca?y teren w tej naturce, dodaj jakie? miejsca np: Typ na ognisku, ma?a g?rka, mo?e gr?b? Lub co? magicznego, l?ni?cego.

Droga fajna, tylko nie r?b takich pustych przestrzeni, bo to potem psuj? ca?okszta?t mapy.
Zgadzam si? z Patem, zr?b w?asny styl i dodaj jakie? ciekawe urozmaicenia, aby da? mapie du?o zajebisto?ci.

Natura w porz?dku bardzo podoba mi si? to rozmieszczenie drzew i krzak?w.
No i co najwa?niejsze nie jest kwadratowo.

Powodzenia.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry