• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

FarCry 2

Status
Zamknięty.

Kate Sayuki

Seikō sore...
Przyjaciel forum
Liczba reakcji
155
farcry2cover.jpg

Witajcie. Wiem, ?e by? taki temat, ale wypowiedzi w nim by?y ma?owarto?ciowe. Zapewne wielu z was s?ysza?o o grze FarCry 2. Jest to przebojowy hit na PS3, PC i X360. Ja osobi?cie posiadam wersj? na PS3. Wed?ug mnie, przedstawia si? ona w wadach i zaletach nast?puj?co:​

Zalety:
+ Przepi?kna grafika, przepi?kna muzyka, przepi?kne efekty d?wi?kowe, niezwykle realistyczne lokacje - grafika i muzyka stoj? ZDECYDOWANIE na NAJWY?SZYM poziomie.
+ Ogromny teren do eksploatacji - ponad 50 tys. km kwadratowych.
+ Dowolno?? w wyborze misji - robisz je w takiej kolejno?ci, w jakiej chcesz. Mo?esz sobie wybra? - misja z satelity, przestrzelenie konwoju, misja g??wna, misja dla przyjaci?? lub jeszcze jaka?! Wyb?r ca?kiem ca?kiem.
+ Wielka r??norodno?? w broniach. Ba, wielka to ma?o powiedziane - ona jest ogromna! Broni jest tak du?o, ?e ci??ko wybra? t? ulubion?. Odblokowuje si? je przez misj?, kt?ra polega na zniszczeniu ci??ar?wki wioz?cej bro?. Potem mo?emy kupi? bro? i ulepszenia do niej w specjalnych sklepach. Niedaleko jest magazyn, gdzie widniej? wszystkie dotychczas kupione bronie i amunicja - bardzo pomys?owe rozwi?zanie! Wielki plus!
+ System kryj?wek, czyli miejsc, gdzie mo?na zapisa? gr? i zmieni? por? dnia.
+ Tak, por? dnia! W grze zastosowano cykl p?r dnia i nocy. Inne do?wiadczenia ma si? robi?c misje w noc a inne w dzie?.
+ Zwierz?ta - konkretnie zebry, antylopy, kury i kozy. Wi?cej ich nie widzia?am, ale tw?rcy planuj? doda? ?atk? z drapie?nikami.
+ R??norodno?? pojazd?w do przemierzania ?wiata - motor?wki, ?odzie rybackie, jeepy (2 rodzaje), ci??ar?wki, w?z z zamontowanym na ty?ach karabinkiem/granatnikiem, lotnie (bardzo niewygodne w lataniu, nie polecam), superszybki w?z "Bandit" - jak ja go nazywam - oraz autobusy, kt?re podrzucaj? ci? na okre?lony przystanek.
+ Pomys?owa jest kwestia uzbrojenia - potrafi si? zaci?? lub nawet eksplodowa? w d?oni naszego bohatera. Chocia? jest to denerwuj?ce, to jednak dodaje grze realizmu. Ponadto w sklepie z broniami mo?emy kupi? aktualizacje i ulepszenia, kt?re zmniejszaj? prawdopodobie?stwo zaci?cia si? lub eksplozji broni.
+ Do wyboru mamy dziewi?? r??nych postaci. Ka?da ma inny wygl?d, wiek, pochodzenie, narodowo?? i charakter. Po prostu jeszcze wi?ksza r??norodno??! Gdy wybierzemy ju? bohatera pozosta?a ?semka trafia do ?wiata gry i dodane s? jeszcze trzy kobiety.
+ FarCry 2 ma bardzo du?o zr??nicowanych misji a system trofe?w i ta r??norodno?? sprawiaj?, ?e chce si? do niej wraca?!
+ Super samouczek przygotowuj?cy wy?mienicie do gry w ?wiecie FarCry 2.
+ Afryka?ski klimat.
+ Wspaniale rozbudowany MP, lecz z racji braku u mnie internetu nie mia?am okazji go wypr?bowa?, wi?c o nim wiele nie napisz?.
+ Pomys?owy system pieni??ny - diamenty. S? porozmieszczane na r??nych miejscach na mapie i ich wyszukiwanie pomaga mini GPS, kt?ry dzier?y nasz bohater wraz z map?.
+ Prosty i jasny interfejs.
Wady:
- Wysoki poziom trudno?ci nawet na trybie "Easy".
- D?ugie czasy ?adowania. Przy cz?stych ?mierciach jest to bardzo uci??liwe.
- Drobne nieporadno?ci sztucznej inteligencji.
- Ma?o czytelna mapa.
- Niewygodny system zapisu - tylko w kryj?wkach, okre?lonych lokacjach lub po misjach. Nie ma autozapisu. Irytuj?ce.
- Brak mo?liwo?ci grania kobiet? :CCC

far-cry-explosion.jpg

Chcia?abym wiedzie?, co my?licie o tej wspania?ej grze jak? jest FarCry 2 i czy mieli?cie okazje w ni? zagra?. Prosz? was o warto?ciowe wypowiedzi i dyskusj? na poziomie.

Odp: FarCry 2

Gra?em w FarCry'a ,i musz? przyzna? ,?e gra jest warta podziwu. Grafika jest na wysokim poziomie ,mapka wielka i co najwa?niejsze du?o mo?liwo?ci. Serdecznie polecam t? gr? fanom gier FPS.

Mia?em okazj? zagra? w t? gr? u siebie na komputerze.Nie do ko?ca ona mnie przekona?a, co prawda mapa jest wielka, ale najwi?kszym b??dem tej gry jest brak fabu?y.

Mia?em okazj? zagra? w t? gr? u siebie na komputerze.Nie do ko?ca ona mnie przekona?a, co prawda mapa jest wielka, ale najwi?kszym b??dem tej gry jest brak fabu?y.
Jak to brak fabu?y? Jest fabu?a. Opowiada o naszym bohaterze jako o zawodowym najemniku, kt?ry nawi?zuje wsp??prac? z lokalnymi frakcjami w celu zako?czenia wojen domowych oraz odnalezienia i zlikwidowania Szakala - dostawcy broni. Pomocy od innych pa?stw nie ma, wi?c musi zlikwidowa? Szakala i wydosta? si? z Afryki. Na ko?cu prze?yjecie szok.

Gra?em w jedynk? u kolegi, gdy kupi? sobie nowy komputer (czyt. za rok), koniecznie zagram w t? cz???! ?wietnie j? opisa?a?, Kasiu :D Screen jest w genialnej jako?ci.

- Brak mo?liwo?ci grania kobiet? :CCC

Nie p?akaj niee

Nie jeste? t? jedyn?, kt?ra ma z tym problem (m?wi? teraz o p?ci ?e?skiej).
Mia?am przyjemno?? zagra? w t? gierk? r?wnie? na PS3, aczkolwiek nie przypad?a mi ona do gustu.
M?wi?c szczerze od czasu do czasu mia?am ?ciny, lecz by?o to spowodowane zarysowaniem p?yty.
Gra jest bardzo pi?kna, wspania?a, gdyby by?a mo?liwo?? wybrania p?ci to by?abym w stu procentach zadowolona z gry, no ale niestety nie ma takiej mo?liwo?ci.

Peace.
emoticon_peace.gif

Nie gra?em,ale gry kupi? nowy komp(gdy uzbieram 2000z? +) b?d? chcia? w ni? pogra?.
Grafika mnie a? tak nie zachwyca,poniewa? wi?kszo?? produkcji jest oparta na takim silniku graficznym,bodaj?e bardzo podobnym.

np.

1138-thumb-1.jpg

Blacksite : Area 51

R??nice w grafice s? bodaj?e ma?e,zale?y od ustawienia poziomu grafy(tu chyba ?redni)

Tu raczej nie musz? podawa? tytu?u:
assassins-creed-20060510005325152.jpg

call-of-duty-modern-warfare-2-screenshot.jpg

A tutaj Modern Warfare 2

Wiele gier ma wyr?wnan? grafik? z t?,wi?c nie mo?na jej nazywa? "gr? z najlepsz? grafik?"

Dzi?kuj? za uwag? :)

#up
Wi?kszo?? gier FPS jest oparta na silniku 'FrostByte' jak np. Battlefield : Bad Company 2, ale nie m?wimy tu o tej?e grze.

#topic

Mia?em okazj? zagra? w t? gr? na Xboxie 360 Elite, i powiem wam szczerze ?e jestem zadowolony z tej gry, chocia? gdy mia?em mo?liwo?? gry, niech?tnie do niej siad?em. W FarCry 2 podoba mi si? animacja postaci, efektowne wybuchy i r??norodno?? dost?pnych rodzai broni palnej.

Jednak w ka?dej grze s? wady. Dla mnie wad? w FarCry 2 jest ma?a ilo?? misji scenariuszowych.

Pozdrawiam,
Seether.

#Up
Je?li chodzi o misje scenariuszowe, to s? jeszcze te dodatkowe, kt?re umilaj? rozgrywk?. Chocia?, przyznaj? racj? - t? gr? przesz?am zdecydowanie za szybko. Warto skupi? si? na wszystkim dooko?a, ni? na scenariuszu, bo mo?na si? rozczarowa?. Proponuj? robi? g??wne misje na samym ko?cu, po zaliczeniu misji dla "Buddies" i tych z satelity, a tak?e konwoi.
#Topic
No, tak fajnie piszecie, ?e a? si? mi?o czyta. Wypowiadajcie si? ?mia?o, chc? wiedzie?, co s?dzicie. ;p
Refresh!

Ostatnia edycja:

#up
Je?eli chodzi o misje poboczne, zawsze je robi? gdy tylko przejd? misje scenariuszowe :D
Kiedy natkn??em si? na ten temat, zdziwi?em si?, gdy zobaczy?em autora w?tku. Jestem ju? przyzwyczajony do tego, ?e kobiety nie lubi? gra? w gry takiego typu, a tu prosz? ! Po twoich wypowiedziach mo?na zauwa?y?, ?e ta gra Ci? wci?gn??a :P

#topic
Gra jest ?wietna. Je?eli kto? lubi FPS'y, ta gra jest dla niego. Pobierajcie j? z torrent?w, piratebay, czy z k?d tam pobieracie aplikacje, i komentujcie tego znakomitego FPS'a.

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Back
Do góry