- Liczba reakcji
- 155
Witajcie. Wiem, ?e by? taki temat, ale wypowiedzi w nim by?y ma?owarto?ciowe. Zapewne wielu z was s?ysza?o o grze FarCry 2. Jest to przebojowy hit na PS3, PC i X360. Ja osobi?cie posiadam wersj? na PS3. Wed?ug mnie, przedstawia si? ona w wadach i zaletach nast?puj?co:
Zalety:
+ Przepi?kna grafika, przepi?kna muzyka, przepi?kne efekty d?wi?kowe, niezwykle realistyczne lokacje - grafika i muzyka stoj? ZDECYDOWANIE na NAJWY?SZYM poziomie.
+ Ogromny teren do eksploatacji - ponad 50 tys. km kwadratowych.
+ Dowolno?? w wyborze misji - robisz je w takiej kolejno?ci, w jakiej chcesz. Mo?esz sobie wybra? - misja z satelity, przestrzelenie konwoju, misja g??wna, misja dla przyjaci?? lub jeszcze jaka?! Wyb?r ca?kiem ca?kiem.
+ Wielka r??norodno?? w broniach. Ba, wielka to ma?o powiedziane - ona jest ogromna! Broni jest tak du?o, ?e ci??ko wybra? t? ulubion?. Odblokowuje si? je przez misj?, kt?ra polega na zniszczeniu ci??ar?wki wioz?cej bro?. Potem mo?emy kupi? bro? i ulepszenia do niej w specjalnych sklepach. Niedaleko jest magazyn, gdzie widniej? wszystkie dotychczas kupione bronie i amunicja - bardzo pomys?owe rozwi?zanie! Wielki plus!
+ System kryj?wek, czyli miejsc, gdzie mo?na zapisa? gr? i zmieni? por? dnia.
+ Tak, por? dnia! W grze zastosowano cykl p?r dnia i nocy. Inne do?wiadczenia ma si? robi?c misje w noc a inne w dzie?.
+ Zwierz?ta - konkretnie zebry, antylopy, kury i kozy. Wi?cej ich nie widzia?am, ale tw?rcy planuj? doda? ?atk? z drapie?nikami.
+ R??norodno?? pojazd?w do przemierzania ?wiata - motor?wki, ?odzie rybackie, jeepy (2 rodzaje), ci??ar?wki, w?z z zamontowanym na ty?ach karabinkiem/granatnikiem, lotnie (bardzo niewygodne w lataniu, nie polecam), superszybki w?z "Bandit" - jak ja go nazywam - oraz autobusy, kt?re podrzucaj? ci? na okre?lony przystanek.
+ Pomys?owa jest kwestia uzbrojenia - potrafi si? zaci?? lub nawet eksplodowa? w d?oni naszego bohatera. Chocia? jest to denerwuj?ce, to jednak dodaje grze realizmu. Ponadto w sklepie z broniami mo?emy kupi? aktualizacje i ulepszenia, kt?re zmniejszaj? prawdopodobie?stwo zaci?cia si? lub eksplozji broni.
+ Do wyboru mamy dziewi?? r??nych postaci. Ka?da ma inny wygl?d, wiek, pochodzenie, narodowo?? i charakter. Po prostu jeszcze wi?ksza r??norodno??! Gdy wybierzemy ju? bohatera pozosta?a ?semka trafia do ?wiata gry i dodane s? jeszcze trzy kobiety.
+ FarCry 2 ma bardzo du?o zr??nicowanych misji a system trofe?w i ta r??norodno?? sprawiaj?, ?e chce si? do niej wraca?!
+ Super samouczek przygotowuj?cy wy?mienicie do gry w ?wiecie FarCry 2.
+ Afryka?ski klimat.
+ Wspaniale rozbudowany MP, lecz z racji braku u mnie internetu nie mia?am okazji go wypr?bowa?, wi?c o nim wiele nie napisz?.
+ Pomys?owy system pieni??ny - diamenty. S? porozmieszczane na r??nych miejscach na mapie i ich wyszukiwanie pomaga mini GPS, kt?ry dzier?y nasz bohater wraz z map?.
+ Prosty i jasny interfejs.
Wady:
- Wysoki poziom trudno?ci nawet na trybie "Easy".
- D?ugie czasy ?adowania. Przy cz?stych ?mierciach jest to bardzo uci??liwe.
- Drobne nieporadno?ci sztucznej inteligencji.
- Ma?o czytelna mapa.
- Niewygodny system zapisu - tylko w kryj?wkach, okre?lonych lokacjach lub po misjach. Nie ma autozapisu. Irytuj?ce.
- Brak mo?liwo?ci grania kobiet? :CCC
Chcia?abym wiedzie?, co my?licie o tej wspania?ej grze jak? jest FarCry 2 i czy mieli?cie okazje w ni? zagra?. Prosz? was o warto?ciowe wypowiedzi i dyskusj? na poziomie.
Screen jest w genialnej jako?ci.