Skrypty & Kody [8.6] Parcel

Status
Zamknięty.

gadery

Active User
Marzec 28, 2011
Liczba reakcji
3
Witam, mam taki problem;/ mianowicie po po?o?eniu parcela na skrzynk? parcel znika lecz potem nie dociera do depo. W czym tkwi problem to wina skryptu czy silnika?

Odp: [8.6] Parcel

Masz nowy town? , parcel mog? nie dochodzi? bo mo?e zmieni?e? miasto i nie ustawi?e? w depo ( wiesz skrzynki takiej ) tam townu.
Tzn wejdz na Map editor znajdz skrzynke depo na >Properties i ustawiasz town.
Sprawdz! Mo?e dlatego tak si? dzieje.

Humm now? map? mam no i taki b??d. Najprawdopodobniej w?a?nie to jest przyczyna poniewa? w ka?dym mie?cie mam te same itemy w depo i patrzy?em w map editorze na skrzynki ale maj? tylko tak jak normalny item jedynie actionId i uniqueId tak?e nie wiem ja to naprawi?

Jakiego u?ywasz map editora? Jutro lukne na rme i pomog? ci a tak na marginesie silnik jaki masz ?

Tak pomy?la?em i ju? chyba wiem dlaczego napisa?e? tego posta musisz poszuka? skrypta na parcela i zmieni? tam town.!

Ostatnia edycja:

Map editor RME a silnik 0.4 kompilowany z tunka .r3884. Przepatrzy?em z grubsza skrypty i nic z parcelem nie znalaz?em.

Moim zdaniem to chyba wina mapki bo w ka?dym mie?cie w depo jest to samo tak to wygl?da jak by skrzynki nie mialy przypisanego miasta tylko w moim RME nie wiem jak to ustawi? : D

Otwierasz map editor klikasz ( ctrl+t ) i ustawiasz tam nazwe miasta np. Sexowne Miasto
I wsp??rz?dne temple czyli x , y , z bodaj?e i klikasz Ok czy save ( nie mam rme przy sobie )
i potem w skrzynce depo ustawiasz town.

Nie rozumiemy si? xD miasta s? ok nie dodawa?em nic nowego, po prostu w thais carlin yala itd we wszystkich miastach w depo s? te same itemy no i parcele nie dochodz?.

Pr?bowa?em ustawi? skrzynki depo w RME i tylko tego nie wiem jak te skrzynki ustawi? ;p
Otwieram properties skrzynki i tam wy?wietla mi si? jedynie okienko z actionid i uniqueid tak jak w ka?dym zwyk?ym itemie, nie ma wolnego pola ?eby wpisa? cokolwiek o mie?cie.

Poka? skrypta na parcela.
Wiem ?e nie mam 30 post?w ale spr?buj tego :
http://www.otfans.pun.pl/viewtopic.php?id=15
A doda?e? all skrypty do tej mapy ? Bo to przez to te? mo?e by? sprawdz napisz pomy?limy nad tym.

Ostatnia edycja:

Humm a u Ciebie w RME da si? doda? id miasta do skrzynki? Moim zdaniem w tym tkwi b??d bo w ka?dym mie?cie s? te same itemy.

U mnie jest tak samo jak u ciebie tylko mi wszystko dochodzi.
Nie wiem w czym tkwi problem ale kiedy? mog?em dodawa? id town mam te? now? mape ale wszystko elegancko chodzi.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry